Nejste přihlášen/a.
Sice netuším, jak ze zapíchnuté špejle poznáte, jestli máte zalito nebo ne, ale myslím si, že přeléváte stále. Hoďte pár fotek zeminy v květináčích, bude jasněji.
Nepřeháníte to s rosením?
Tohle vypadá jako Fatshedera. Ta má docela ráda vodu. Na jaře ji přesaďte do správného substrátu, a teď ji nenechte přeschnout a nedávejte ji ke zdroji tepla a na slunko. Takové fleky dělá nejčastěji houbová choroba nebo sucho. Já myslím, že u Vás to bude to druhé. Počkáme, až se vyjádří více lidí.
To je fakt ibiškový list, to první s těmi pěti špičkami? Nikdy jsem takový ibišek neviděla.
A to druhé skvrnité vypadá jak piperomia, pepřenka.
Našla jsem v kapitole o nemocech a škůdcích ibišku, že černé skvrny na ibišku jsou projevem houbové choroby. Doporučují napadené listy otrhat, rostlinu postříkat fungicidem a hlínu prolít Previcurem.
Zřejmě ta houba škodí i na ostatních pokojovkách. No, nezávidím Vám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.