Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jméno pro keř

Od: ulysses odpovědí: 10 změna:

Vážení botanici, keřoznalci, křováci a zákeřníci, nějak mi vypadl název tohoto keříku. Snad to někdo pozná. Plodem jsou jakési, důvěru nebudící, fialové bobule. Na obrázku uprostřed vypadají jako Turbo Projímadlo nebo něco, cosi co si na zahrádce pěstovala Lukrecia Borghia. Děkuji za laskavou odpověď.

Jméno pro keř
Jméno pro keř #2
Jméno pro keř #3

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

8x

Tak podle mne Zimoléz lesklý. Mám toho na zahradě spoustu. Ostříháte a vyrazí obloukovitě sklánějící výhony nové a nové.

ulisses
hodnocení

Podle Vašich zkušeností: Dalo by se to pěstovat do nějakého tvaru, jako např. nízký živý plůtek vedle záhonu? Nebo to vyhazuje klacky do všech stran bez naděje nazahuštění?

jofa*

Po řezu snadno obrůstá, takže vysazeno do sponu by se zřejmě dalo vytvořit něco na způsob nizkého živého plotu. V době vegetace ovšem dělá dosti dlouhé výhony, jak správně píšete a proto by vyžadoval častější střih. Jak by to vypadalo vzhledově nedokážu posoudit, protože mám keříky jednotlivě. Lepší by jste měl buxus. Je pomalu rostoucí a vytvoří hustší a určitě vzhlednější živý plot.

jabraka*

Je to rostlina půdopokryvná.

JB

hodnocení

0x

To, co je na třetím obrázku je skalník, to před tím je jiná rostlina.

sebod*

Ferax, neblázni ;). Rostlina je již správně určena (zimolez). A na všech fotkách je to ona.

Mě se to jeví jako skalník, mám ho na zahradě, ale jen ta poslední fotka. Podoba tu je.

sebod*

Tak máš pravdu, že si jsou dost podobné - skalník a zimolez. Ale všechny tři fotky patří jedné jediné rostlině a tou je opravdu zimolez.

111®
hodnocení

0x

zimolez odspodu opadává a potřebuje pro vyšší pěstování oprnou konstrukci aby se mohl plazit. Likviduje se blbě, já ho měl 2m vysoký ale spodek holý, stříhat 2-3x ročně, musel jsem ho proplétat aby to trochu vypadalo..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]