Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prvně jsem zakoupila rychlený hyacint, pěkně kvete na okně a protože trochu nevím, co s ním po odkětu, aby si nestěžoval, tak jsem lovila na netu, ale rady se různí. Jedna z nich je hlízu uchovat do podzimu v chladničce, to je mi divné .Věřím, že s tím někdo máte zkusenosti. Děkuji.
Po odkvětu odstřihněte květenství a pěstujte dál. Světlo, zálivka. Na jaře, až to půjde, nasaďte do záhonu. Pokud by během zimy začaly žloutnout listy, nechte ho zatáhnout.
Mono, když zatáhne, tak opět nasázet do záhonu až to půjde. Není problém zasázet s listy mělčeji do prohlubně a po zatažení srovnat, aby cibule byla v potřebné hloubce.
A ještě jeden dotaz. Pokud ho zasadím do zahonu, nikdy nemohu dát cibuli dostatečně hluboko do hlíny, pokud tam nezahrnu i listy, ne?
Koupené kvetoucí hyacinty,ale i jiné květináčové cibuloviny,jsou drasticky vypěstované"nabité" cibule,které pak vyženou květenství,ale cibule je dokonale vyžitá.další kvetení se dá čekat až tak za dva roky.Skutečně se regeneruje tím,že se nechá na zahradě rok žít v dobře vyhnojeném záhoně a další rok je možno ji vyrýt a rychlit ve studeném sklepě.Pokud se nechá trvale na záhoně,kvete každoročně.Ale až na jaře.-květen,červen.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.