Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rychlený hyacint kvete, až odvete, co žádá?

Od: maky® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, prvně jsem zakoupila rychlený hyacint, pěkně kvete na okně a protože trochu nevím, co s ním po odkětu, aby si nestěžoval, tak jsem lovila na netu, ale rady se různí. Jedna z nich je hlízu uchovat do podzimu v chladničce, to je mi divné .Věřím, že s tím někdo máte zkusenosti. Děkuji. :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Po odkvětu potřebuje nabrat sílu na další květ. Nejlepší je nechat ho doma do jara a na jaře šoupnout do záhonu ať si roste. Je to stejný mechanismus jakoby vykvetl na jaře přímo v záhonu, taky by dostal čas, aby nabral sílu na další květ. Ale pokud ho chcete zpět do květníku tak to neporadím.

72mona3*
hodnocení

4x

Já ho nikdy do lednice nedávala *nevi*

Po odkvětu jsem odstranila květenství a nechala vyschnout. Odrolila hlínu, kořínky, listy se uvolní nejpozději (až opravdu uschnou). V papírové krabičce jsem nechala do podzimu a až pak vysadila. M.

doplněno 18.12.18 14:36:

Já si hyacinty kupuji až na jaře.

hodnocení

4x

Po odkvětu odstřihněte květenství a pěstujte dál. Světlo, zálivka. Na jaře, až to půjde, nasaďte do záhonu. Pokud by během zimy začaly žloutnout listy, nechte ho zatáhnout.

doplněno 18.12.18 22:38:

Mono, když zatáhne, tak opět nasázet do záhonu až to půjde. Není problém zasázet s listy mělčeji do prohlubně a po zatažení srovnat, aby cibule byla v potřebné hloubce.

72mona3*

A až se zatáhne, co dál?

72mona3*

A ještě jeden dotaz. Pokud ho zasadím do zahonu, nikdy nemohu dát cibuli dostatečně hluboko do hlíny, pokud tam nezahrnu i listy, ne?

72mona3*

Díky. Já měla vždy dilema, co s cibulí s lupeny. U cibulovin jsem prostě zvyklá sázet tak, aby už to bylo napoprvé (a pořádně ;)), takže nějaký důlek a následné pozdější zahrnutí nepřipadá v úvahu :(

jabraka*
hodnocení

2x

Koupené kvetoucí hyacinty,ale i jiné květináčové cibuloviny,jsou drasticky vypěstované"nabité" cibule,které pak vyženou květenství,ale cibule je dokonale vyžitá.další kvetení se dá čekat až tak za dva roky.Skutečně se regeneruje tím,že se nechá na zahradě rok žít v dobře vyhnojeném záhoně a další rok je možno ji vyrýt a rychlit ve studeném sklepě.Pokud se nechá trvale na záhoně,kvete každoročně.Ale až na jaře.-květen,červen.

JABRAKA

hodnocení

Tak děkuji za typy, nějak si s ním poradím.

ramf
hodnocení

0x

Rychlený hyacint po odkvětu nechat zaschnout, ve vytopené místnosti to je hned. Na jaře - spíš pozdním - vysadit ven do hlinitopíčité půdy, do hloubky tak 12 cm, a značku, nebude se dít nic. Další rok vykvete, přezimuje cibule.

hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]