Nejste přihlášen/a.
Dobrý den pěstuji aloe very už 3 roky a mám už jich 7. Okno na jih. Teď se na některých vyskytla taková bílá krupice viz foto. Něco jako plíseň ale je to suché. Nevím co to je. Ale šíří se to. Když to z listů seškrábu, tak listy jsou v těchto místech žluté. Postihuje jen listy starší více než měsíc, mladé ne. Věděl by někdo co s tím?
Zdravím. Po zvětšení mi ty bílé "shluky" připadají jako malí, ještě nedospělí červci (vlnatí). Pokud po setření zůstanou na listu žluté skvrny, bude to poraněné místo sáním. Já bych si udělala postřik na mšice: 2 díly (použít nějakou malou odměrku) olivového oleje + 1 díl tekutého mýdla => smíchat a naředit vodou tak, aby se 10ml této směsi vlilo do 1l teplé (kvůli dobrému rozmíchání oleje) vody. Do takto zředěného postřiku přidat pár kapek jaru (jako smáčedlo) + drtánek octa (čpí, a mšicím škodí). Trochu bych si odlila a tím bych štětcem poctivě setřela z listů vše, co tam nepatří. Nechte 2-3 dny, ono to uschne, a pak osprchujte. Zbytek postřiku si nechte v lednici. A po těch 3 dnech ohřejte postřik a celou rostlinu postříkejte. Nechte zase zapůsobit (2-3 dny) a opět postřik z rostliny osprchujte. No a uvidíte. Mám zkušenost, že když se do 2 měsíců nic neobjeví, je vyléčeno. Jinak postřik vám v lednici vydrží klidně rok. Tak hubení zdar . Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.