Nejste přihlášen/a.
Smutnice, co létají, ty jen snáší vajíčka a otravují lezením po všem, hlavně po monitorech. Ty nemají pavučinky. Co škodí, jsou jejich larvičky na kořenech! Jsou to takoví téměř průsvitní červíčci ponejvíc 2- 4 mm velcí. Jinak se na těch listech možná projevila nepravidelná zálivka nebo chladno či průvan, ale ty potvory v půdě bych taky zvažovala.
Smutnice, co létají, ty jen snáší vajíčka a otravují lezením po všem, hlavně po monitorech. Ty nemají pavučinky. Co škodí, jsou jejich larvičky na kořenech! Jsou to takoví téměř průsvitní červíčci ponejvíc 2- 4 mm velcí. Jinak se na těch listech možná projevila nepravidelná zálivka nebo chladno či průvan, ale ty potvory v půdě bych taky zvažovala. Podobně vypadají i houbové choroby.
To se smutnicemi nemá nic společného. Toto je s největší pravděpodobností nedostatečná nálivka a suché prostředí. Mango je tropické ovoce, tudíž vysoká relativní vlhkost prostředí, vysoké množství srážek a intenzity slunce. Přemístit na co nejvíce světlé místo, teplé ale ne u nebo nad topením (suchý vzduch), rosit, květináč dát do většího obalu, na dno dát keramzit, tam udržovat stálou hladinu vody pro možnost odpařování a zvýšit zálivku, ale tak, aby rostlina nestála pernamentně ve vodě, ale udržovat substrát vlhký.
Dobrý den,
mám úplně stejný problém a smutnice žijí v květináči také. Je jich tam zatím velmi málo a musely být v supstrátu, protože jinou kitku v kanceláři nemám. Je pravda že mám květináč umístěn na okně nad topením, ale zaléval jsem jí řádně. Zkusím ji přemístit a uvidíme. V případě že zjistíte nové informace, dejte prosím vědět
Díky předem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.