Nejste přihlášen/a.
Buď ji ucvaknete hned pod tou větvičkou a probudí se ten pupen nahoře pod tím kolíkem. To pak ale může dopadnout tak, že budete mít totéž, ale na opačnou stranu. Když ji střihnete hodně nízko, tak většinou vyrazí nový kmínek z té pecky, ale bude slabší. Ještě je možnost vyvázat to k tyčce a bude to nudně rovný stromeček. // Já jsem pěstování avokád vzdala. Jsou to stromy a byly pořád větší a větší. Listy i 30 cm dlouhé. V mezipatří hnědly, tam se jim kvůli nedařilo kvůli průvanu. Nakonec jsou někde v hale, ale nevím, jakou mají péči. Líp se pěstuje liči. Klidně 3 pecky rovnou do hlíny. Je drobnější, dekorativnější a neroste tak rychle.
barboro, Avokádo se snažím vypěstovat z pecky už několik let. Zastřihávám je ze stejného důvodu jako Vy, pěstovat několika metrový prut (jak tady někdo radí) se mi opravdu nechce. Rozvětvit se mi je ale zatím nepodařilo, vyrazí vždy jedna, maximálně dvě větve, stromek není vůbec hezký a navíc listy časem zasychají.
Z asi 20 pokusů se mi zatím nepovedl ani jeden hezky rozvětvený stromek. Možná by k rozvětvení do všech stran potřeboval světlo ze všech stran.
Takže když mi z pecky vyraší malý kmínek, snažím se ho někomu darovat, třeba si s tím poradí lépe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.