Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Avokado rostlina

Od: barborahasova odpovědí: 5 změna:
Dobry den, rada bych vas touto cestou pozadala o radu. Avokado jsem zastrihla jak bylo asi 15cm vysoke. Temer okamzite mi vyrasil bocni stonek s nekolika listy. Z druhe strany mi vsak zadny stonek nevyrasil. Rostlina nyni vypada velmi nepekne. Poradite mi prosim jak dale zastrihnout, aby byla rostlinka vice soumerna? Dekuji za radu.
Avokado rostlina
Avokado rostlina #2
Avokado rostlina #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Buď ji ucvaknete hned pod tou větvičkou a probudí se ten pupen nahoře pod tím kolíkem. To pak ale může dopadnout tak, že budete mít totéž, ale na opačnou stranu. Když ji střihnete hodně nízko, tak většinou vyrazí nový kmínek z té pecky, ale bude slabší. Ještě je možnost vyvázat to k tyčce a bude to nudně rovný stromeček. // Já jsem pěstování avokád vzdala. Jsou to stromy a byly pořád větší a větší. Listy i 30 cm dlouhé. V mezipatří hnědly, tam se jim kvůli nedařilo kvůli průvanu. Nakonec jsou někde v hale, ale nevím, jakou mají péči. Líp se pěstuje liči. Klidně 3 pecky rovnou do hlíny. Je drobnější, dekorativnější a neroste tak rychle.

floro*
hodnocení

0x
Avokado je str o m, proto se snazi rust vysoko. Taky nevim, co jste zastrizenim sledovala.
Nis nestrihejte, do kvetinace hned vedle stonku zapichnete oporu a rostlinu k ni vyvazte.

barborahasova
hodnocení

Dobry den, dekuji za odpovedi. Zastrizenim jsem chtela docilit rozvetveni avokada. Je to uvedeno i jako doporuceni k povzbuzeni rustu. Bohuzel jsem netusila, ze se chytne pouze jedna bocni vetvicka.
elane

barboro, Avokádo se snažím vypěstovat z pecky už několik let. Zastřihávám je ze stejného důvodu jako Vy, pěstovat několika metrový prut (jak tady někdo radí) se mi opravdu nechce. Rozvětvit se mi je ale zatím nepodařilo, vyrazí vždy jedna, maximálně dvě větve, stromek není vůbec hezký a navíc listy časem zasychají.

Z asi 20 pokusů se mi zatím nepovedl ani jeden hezky rozvětvený stromek. Možná by k rozvětvení do všech stran potřeboval světlo ze všech stran.

Takže když mi z pecky vyraší malý kmínek, snažím se ho někomu darovat, třeba si s tím poradí lépe. *jasne*

barborahasova
hodnocení

Dekuji vam za vasi uprimnou odpoved. Zkusim stesti a odstrihnu ho uplne a pockam az mi vyrostrle novy kminek a uvidim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]