Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chřadnutí palmy

Od: paolo odpovědí: 7 změna:

Zdravím, před několita týdny mně začala z ničeho nic chřadnout palma, kterou mám již celou řadu let a doposud prospívala zcela bez problémů. Nebyla letos přesazovaná, zahradnice mně to nedoporučila, zálivku a hnojení řídím podle ročního období a teploty, palma je celý rok uvnitř bytu.

Chřadnutí palmy
Chřadnutí palmy #2
Chřadnutí palmy #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Dle fotografie květináče to vypadá,že je přelitá.
Bal je viditelně mokrý.
Vyndat,vysušit,pokud nejsou ještě zcela uhnilé kořeny a přesadit.
Možná se ještě chytne.
paolo
hodnocení

Díky, vyzkouším...ono ostatně asi nic jiného s tím udělat ani nejde. Ale fakt to nechápu, protože jsem ji teď zaléval minimálně.

floro*
hodnocení

0x
Vyfotte jeste kvetinac
paolo
hodnocení

No, tady je...

Chřadnutí palmy #4

liska5
hodnocení

0x

Nechci rýpat, ale ta palma nebyla v kondici hodně dlouho. To by měla víc listů a hlavně uprostřed listy nové.. Třeba je to nejen zálivkou, ale i umístěním. Když si nejsem jistá, zda má vody akorát, vrazím hluboko špejli a za pár hodin ji vytáhnu, jestli bude vlhká. Já už bych ji měla na jaře přesazenou. A do substrátu pro palmy. Jak to odůvodnila zahradnice? Čím hnojíte?

paolo
hodnocení

No...už jsem se smířil s tím, že ji vyhodím. Té palmě je skoro 30 let s podle mě jí prostě došel dech. Ale díky za názor...

hodnocení

0x

Přelité to nevypadá, přesazovat každoročně taky ne. Květináč není určený pro pěstování palem, na to jsou květináče vyšší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]