Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ficus Ginseng

Od: veronika* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den můžete mi poradit jak často zalévat Ficus Ginseng všude se píše ze pravidelně ale jaká je pravidelnost? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Fikus Ginseng si schovává vodu v téch tlustých nohách. Nepřelít, nepřesušit. Zalévám vlažnou vodou 1 x za 10 dní. Po zalití má ve spodní misce protečenou vodu, necelý centimetr. Ale v ní nestojí, je lehce vyvýšen.To je taková dvoumiska. Stojí na komodě u západního okna při teplotě 23 stupňů. Jak někdo radí zkusit substrát prstem, tak to nejde. Aspoň u mého ne, je to prokořeněné, tvrdé v nízké misce, jako bonsaj a navrch je piniová kůra. Taky to zalévám pomalu po troškách, aby voda nestekla po povrchu ven. Mám ho 4 roky.

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Zalévejte podle zkoušky prstem. Zapíchněte prst do substrátu, a pokud cítíte vlhko, je to správně. Pokud je na povrchu již substrát suchý, ale pod povrchem jen mírně vlhký, zalijte; vodou odstátou - vyprchaný chlór a voda má pokojovou teplotu. Nenechávejte zem úplně "vytroudnout". A pozor na studený průvan na kořeny, je vhodné postavit květník do obalu. Ida

72mona3*
hodnocení

0x

Nelze jednoznačně odpovědět. Vše záleží konkrétních podmínkách, které jsou právě u vás. Třeba sestra má lopatkovec, ktery je prý velmi nenáročný, co se týká zálivky. Prý snese i vyschnuti substrátu. A musí ho zalévat každý druhý den. Svěsí lupeny, rozvalí se... I teď, v zimě. *nevi*

Četnost zálivky je třeba vypozorovat. M.

doplněno 03.12.18 12:06:

To už víme taky, ale opravdu všude se píše o nenáročnosti na zálivku. Ovšem teď je spokojený:)

Co se týká opadu listů u fíkusu, může to být čímkoliv. Průvan, studená voda při zálivce...

Ficus Ginseng

Lopatkovec nesnese vyschnutí, zaléváom ho často, jinak svěsí listy, ale po zálivce jdou nahoru, ovšem už mi nkdy znovu nevykvetl.

hodnocení

0x

Mámm ho taky a nějak mi z něj stále upadají listy, zalévám ho jednou týdně, mám ho na okně. Tak nevím, co dělám špatně.

liska5

Zalévat míň, tak jednou za 10 dní vlažnou vodou. Neměl by stát ve vodě. A nemít ho na slunci!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]