Nejste přihlášen/a.
dobrý den, na zahradě mám těsně u domu mohutné jehličnany, jejich kořeny zasahují až pod dům - praská mi zdivo, zvedá se podlaha... rozhodla jsem se stromy pokácet, s těžkým srdcem - jsou to krásné jedle a smrky, cca 20 m vysoké - nevím ale, co si dál se stromy počnu, napadlo mě nabídnout je na pile k odkupu - kolik bych si za ně měla říct peněz - poradíte?
Tohle je tak do kamen... Spousta větví = milion suků. Roste volně na ploše = rychle = dřevo je řídké, nekvalitní... Navíc je to u baráku = problém s kácením. Rozhodně z toho nezbohatnete, spíš budete ráda když neskončí v mínusu kvůli rizikovému kácení.. Ještě k tomu je letos sucho s kůrovcem + byly i polomy, tak je dřeva přebytek.
Mám něco podobného, a řeším to tak, že 10 let před kácením zasadím nový strom a ty velké sundám, taky je nenechávám vyrůst do 20m ale sundavám tak při 10 max. 15m, tj. do doby kdy ještě nejsou u baráku nebezpečné a kdy to jde ještě dobře kácet...
Větve ale byly v průběhu růstu po celé délce a suky jsou tudíž také po celé délce kmene. Jen jsou zarostlé a zhojené. Ale jsou tam. Takže i v lese je dřevo sukovité
A věřte, že nestačí mu jen větve nahoře, ale nemá jinou možnost než od spodu vyholovat. Ale to už je na delší povídání a vyšší dívčí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.