Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sliz kolem stonku rostliny ve vodě

Od: boban® odpovědí: 4 změna:

Dal jsem zakořenit stonky stévie do vody, stévie i ve vodě dál rostou, tvoří se jim listy, na obou stoncích. Ale na jednom stonku se tvoří takový sliz(stonek napravo), viz foto

Mám ten sliz odstranit? Nebo je to nějaká látka, kterou rostlina vytváří pro zapuštění kořenů? Kořínky ještě nejsou ani u jednoho stonku

Sliz kolem stonku rostliny ve vodě
Sliz kolem stonku rostliny ve vodě #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Spíš to shnije než zakoření. Sliz je toho prvním příznakem.

idanova*

Přesně. Ida

ma*
hodnocení

0x
Zkus priste pridat do vody med, pomuze vyzivit stonek a zbavis vodu hub a bakterii.
Nejsem zahradnice, jen predavam co jsem se naucila ja jinde, pomohlo mi to tak u ruze.

belicka
hodnocení

0x

Stévie se množí výsevem, nebo řízkováním.Vhodný řízek /polovyzrálý/ se namáčí do stimulátoru, nebo dřevěného uhlí /dezinfekce/. Více o stévii - zahradnictvikrulichovi.cz/...

a cs.wikipedia.org/... - zde postup řízkování

Ten sliz se odborně nazývá ,,zával,, a u některých řízkovaných rostlin se z něj vytváří kořínky. Tady ale nevím, spíš mi to připadá na hnilobu - ty hnědé fleky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]