Nejste přihlášen/a.
Jak se starat o pokojové rostliny v zimě,zda stačí jen rosit a přihnojovat až na jaře?Děkuji.Yveta
Těžko odpovídat. Není kytka jako kytka. Tak obecně. Přes zimu omezit zálivku, nehnojit a s rosením opatrně, ať se neptáte, co s plesnivými listy. Na jaře přesázet do nového substrátu, hnojit, zalévat, povídat si s nimi, atd.
@maky, žádné chválení, ale vyhrožování. Jestli ty ... nebudeš kvíst, tak tě vyhodím. Pomáhá to (občas).
pckop, máte pravdu, to také zabírá, připomněl jste mi takový zatvrzelý pokojový ibišek, několik roků nekvetl, až mi došla trpělivost, mrskla jsem ho na zahradu pod merunku se slovy: "Ty h...le jeden, ted te přehnojím a bud chcípneš, nebo pokveteš." Lekl se a za pár dní vykvetl.
Obecně nelze dát odpověd. Záleží, jestli je máte v chladném pokoji nebo v teple. Pak je ještě rozhodující, jaké pokojovky máte. Některé potřebují mít stále mokrou zeminu, např. šáchor, jiné musí napřed řádně vychnout a pak je teprve zaléváme, např. africké fialky, snesou spíše sucho nežli přemokření.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.