Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poškození dřevin

Od: nobodyisperfect odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,
dostal jsem pokutu za poškození dřevin přílišným ořezem.
A můj dotaz: Mohu dostat další pokutu pokud tyto poškozené stromy pokácím?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Cizí stromy? Pokácíte a další pokuta vás nemine.

hodnocení

0x

@nobodyisperfect - Mohu dostat další pokutu pokud tyto poškozené stromy pokácím?
Cizí stromy, předpokládám? Samozřejmě, že můžete - možná i vyšší s ohledem na váš předchozí přestupek. V úvahu by přicházela i náhrada škody, případně i

tr. z. § 228 Poškození cizí věci

(1) Kdo zničí, poškodí nebo učiní neupotřebitelnou cizí věc, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou*), bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

*) škoda dosahující částky nejméně 5 000 Kč

hodnocení

0x

kde se píše o cizích stromech?

@hanys - Víte, co znamená výraz "předpokládám"?

hodnocení

0x

no abych nevěděl,ale proč sakra?to by snd napsal,kdyby byl cizí ne?pak vznikají zbytečné dlouhé debaty o ničem.já tedy předpokládám,že stojí na pozemku babiše a uřad si nechce pálit prsty.sorry babi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]