Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Houby na pařezu

Od: jika* odpovědí: 7 změna:

Na pařezu staré jabloně nám letos vyrostly tyto houby. Víte někdo prosím, co to je? Děkuji

Houby na pařezu
Houby na pařezu #2
Houby na pařezu #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

2x

Mně to skoro přijde jako václavky. *nevi*Už starší, ale šupinky na povrchu klobouků tam ještě vidím. M.

doplněno 05.11.18 22:24:

Vaclavek je více druhů. Já znám (sbírám) nejspíš jen smrkovou. Tohle by třeba mohla být hlíznatá.

Ano, i podle mě jsou to staré přerostlé václavky.

figurek*
hodnocení

2x

václavky. Někdy mívají klobouky velké jak dezertní talířek. Raději je už nejezte, protože už od pohledu na foto nejsou nic moc.

naturfoto.cz/...

ousko
hodnocení

2x

Ucho jidášovo to není.

Choroš také ne.

Tato houba má lupeny a choroš má snad rourky.

Já se také přikláním k přerostlé václavce, protože tam vidím ty šupinky a jestli má na nožce prstenec, tak by to mohla být.

Myslela jsem třeba i na penízovku sametonohou, protože ta roste na dřevu listnáčů.

Ale zadavatel otázky nevyfotografoval houbu od spodu, aby byla vidět nožka. Měla by být mavá. To je těžké něco určit, když nejdou vidět všechny znaky houbičky.

Tak jednu houbičku odloupněte a koukněte na nožku.

hodnocení

0x

Ucho jidášovo,výborná houba.

Tak beru zpět,Ucho to nebude *nevi*

hodnocení

0x

To není václavka. Chodím kolem takové houby už týden a rozhodně to václavka není. Tu poznám. Je to nějaký divný "choroš". Barevně je úžasný. Vždycky u něho chvilku postojím. Každý den má jiný odstín béžové, hnědé, skořicové.

doplněno 06.11.18 09:19:

Ouško, to je to, proč jsem napsala "choroš", protože ten také nemá nožku. Vím, že to není choroš, ale přijde mi to hodně blízko. Ten na fotce je také bez nožky. Nebo vidím blbě?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]