Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je za plevel?

Od: bigles odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, nemohu se dopídit, co nám to začalo růst na zahradě v trávě. Nepomůžete někdo? Děkuji

Co to je za plevel?
Co to je za plevel? #2
Co to je za plevel? #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Divizna. Pokud některou rostlinku nezlikvidujete, příští rok vykvete.

Mně se také samovolně množí, vždy nějakou v koutě zahrady či u plotu nechávám. Kvetoucí divizny jsou krásné.

bekycek*
hodnocení

3x

Divizna je krásná a také léčivá

jabraka*

Léčivé účinky má hlavně divizna velkokvětá.Pokud je to ona,pak má svoje místo v kuchyni.Čaj z ní má velmi dobrou chuť a léčí hlavně dýchací potíže a vnitřní orgány.Letos i při velkém suchu dobře prospívá.Na zahradě je velice parádní.

JABRAKA

jaromirh
hodnocení

2x

No samozřejmně divizna souhlas jsem zahradník a diviznu poznám na 100 procent.Divizna je dvouletá bylina v druhém roce vyroste vysoký olistěný stvol a vykvete žlutými květy zbírají se květy je to léčivka pomáhá proti kašli dělají se z ní čaje i syrupy.je to čeleď krtičníkovité,kvete v červnu až do října.Sbírá se i nať a kořen u většiny léčivek je nejvíc léčivých látek v kořenu napríklad Echinacea.

bigles
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Já hledal plevel a ona to bylina. Diviznu znám, ale kvetoucí a my pravidelně sečeme. Že se objeví tak masově v trávě, když okolo nikde nekvetla, to mě udivuje. Ještě jednou díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]