Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Semínka měsíčku zasadit na podzim?

Od: petaja® odpovědí: 4 změna:

Mám letošní semínka měsíčku, i z minulého roku. Mohu je nasázet do země na podzim, s tím, že vzejdou příští rok na jaře? A mám je dopředu nějak namočit na vatu, nebo tak? Ta z minulého toku se mi zdají hodně suchá. Děkuji za odpovědi...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Klidně je můžete naházet do záhonu i nyní, spolehlivě vzejdou, Pokud máte jednou měsiček na zahradě, tak se množí samovýsevem a už se ho nezbavíte.

hodnocení

0x

Nasít na jaře, namáčet nemusíte.

doplněno 30.10.18 22:20:

Při setí na podzim počítejte s větší spotřebou osiva než na jaře a nejistým výsledkem. Setí na podzim je zbytečné.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Semínka (máte-li je dobře suchá) si uložte do uzavíratelné nádobky (od léků) do chladna (někam do garáže, do sklepa...) a hlavně do tmy. Teprve na jaře je vyneste a můžete rovnou vysít na záhon. Bez namáčení. Ta loňská si dejte zvlášť, někdy taky vyklíčí, ale nemusí. Pokud žijete někde v teplé oblasti Moravy, můžete vysít ještě nyní, třeba z jara vzejdou, ale nespoléhala bych na to. Nechala bych výsev na jaro. Ida

hodnocení

0x

Mám je na malém záhonku a vysemeňuje se sám. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]