Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vinná réva, jak namnožit rouby?

Od: waclav odpovědí: 4 změna:

Prosím o radu jak uložit ostřihané větévky hroznového vína na příští rok a jak je zasadit. Poradil mi soused uložit do vlhkého písku ve sklepě, ale neřekl mi zda celé nebo aby dva nebo jeden pupen koukal z písku ven.Děkuji vřele všem za radu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate*
hodnocení

3x

Já jednoleté dřevo nastříhám až opadá listí někdy začátkem prosince.Nedávám do sklepa/múže to vyschnout/,ale zakopu na zahradě nastojato,navrším zeminu a celé je to zakryté.Brzo zjara dám po jednom do dobré zeminy do 2lt.uříznutých PET lahví/nezapomenout udělat díry zespoda pro odtok vody/ a udržuji stále dost vlhké až do podzimu,kdy vysadím natrvalo.Nutno odstranit rosné kořeny/ty vrchní a nechat jen spodní pro dobré zakořenění révy.Takto množím pouze rezistentní odrúdy.

hodnocení

0x

Nevím, jak je to správně. Ty, co jsem dostal, ležely v písku celé. Dostal jsem je na jaře už zasazené v PET flaškách. Ty jsem dal na sluníčko a udržoval jsem zem vlhkou. Když vyryzily pupeny, tak jsme jednu láhev na zkoušku rozstříhali. Jelikož větvička už měla kořeny, tak jsme ji přesadili na stanoviště. Z 10 láhví máme 2 rostoucí keře.

jp
hodnocení

0x

Réva koření dobře. Nedělám z toho vědu, na jaře ustřihnu větvičky dám do květináče, udržuji v teple a vlhku. Z několika

větviček vám určitě některé pustí kořínky.

jp

Dodatek: nechávám tak 2-3 pupeny v zemi a 2-3 na povrchu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]