Nejste přihlášen/a.
Potřebuju malý truhlík na pokojové kytky, délka 25 až 35 cm, šířka cca 15 cm, ale hlavně výška cca 10 cm (12 cm už je moc). Nemusí být samozavlažovací, barva tmavá, materiál není podstatný (ovšem přednost bych dal neglazované keramice), cena pod 300 Kč. Nevím, jestli něco takového vůbec existuje, nikde to nemůžu najít. Nemáte někdo tip?
Opravdu pouze tip. Ptejte se u keramiků. Keramickou pec má dnes každá ZUŠ. Na truhlíku by asi byla vidět ruční práce, ale to je někdy hodnoceno spíše pozitivně.
bimbam, máte pravdu, v keramické dílně takové rozměry nebudou pro nikoho problém, tvarujeme ručně i větší nádoby.
Sice kratší, musela byste použít dvě vedle sebe, najdete v této výšce plus mínus 1 cm na Googlu v nabídce - misky na bonsai nebo bonsai keramika. google.cz/...
Zde malá ukázka bonsaje.eu/...
----------------------------------------------
Nejlepší a velice dobrá cena se mě zdá tato keramika, udělají na zakázku rozměry dle Vašeho požadavku.
Na bonsajové misky jsem koukal, ale ty se nehodí právě proto, že při potřebné výšce jsou moc krátké a složením z několika misek by to nesplňovalo účel.
Za odkaz na dílnu děkuji, poptám se, i když Jirkov nemám zrovna při cestě .
Misky na bonsai byl jenom takový nápad, a ano, ty nožičky by misku zvýšily bez užitku.
Hledejte v okolí Vašeho bydliště keramickou dílnu, poptejte se na předvánočních trzích, kde je hodně trhovců, většinou tam bývá i jeden s hrníčky a jinou keramikou.
Udělají určitě přesně v těch rozměrech a desingu, které potřebujete.
Takový pěkný květník, jednoduchý, aby se Vám hodil na tu skříň udělají a určitě sám o sobě bude pěknou tečku k scindpss.
Ale ty dlouhé šlahouny, bez olistění, bych nemilosrdně /s omluvou ke květině / zkrátila, nepůsobí to dobře, je to takové neupravené. Však znovu vyrazí nové a opět dorostou. Tato rostlina je nezmar.
I když to je asi provázek nahoře?
Jen tip. Jsou sice možná větší než chcete, ale vypadají dobře a pro rostliny jsou akorát. I barevně by ladily k nábytku. truhlikov.cz/...
Dobrý den, viz odkaz je levný truhlíček i v barvě teracota. Ovšem, pro Vás bude asi malý, plastový a levný . Zdravím!
Tak nízký truhlík by byl spíš jen jakoby kryt na květníky -ale tam by se schovaly jen maličké květníčky. V tak malém by možná chvíli dobře rostly malé druhy kaktusů. Netuším co v něm chcete s úspěchem pěstovat.
Nejspíš neseženete, protože opravdu ty rozměry mi nesedí na to, že by někdo takovou" nádobu" vyrobil.
Pěstovat v tom chci "scindapsus". V současnosti mám několik rostlin v klasických květináčích průměru 10 cm, vysokých taky 10 cm. Kupodivu se jim daří velmi dobře. Problém je, že jsou kytky v jednotlivých květináčích na skříni a je docela náročné je zalévat. Takže bych je chtěl přesadit do jednoho (respektive 2) společného květináče. Ovšem pokud by byl květináč vyšší, byl by moc vidět a bylo by to ošklivé.
Já si myslím, že přesazení tyhle kytky nepřežijí. Možná, že se mýlím, ale mám takovou zkušenost. Tyhle plazivky se špatně přemisťují. Přesazení nepřežijí a nařízkování, to je na hodně dlouhou dobu. Dovedou stát i několik let, než se rozhodnou, že porostou. Nešlo by jen je v těch jejich květináčích postavit do nádoby, která neproteče a jen jim vždy nalít odměřené množství vody. Jen úvaha.
Tomu květináči s voskovkou, jsme říkávali žardinka. Bývá v několika velikostech a není příliš hluboká. Kulatá i hranatá. Viděla jsem je v OBI.
babkazov - Tyhle kytky pěstuju už nějakých 45 let a přesazuju je poměrně často, vždycky když začnou vylejzat z květináčů (rok, rok a půl...). Nikdy s tím nebyl problém, rostou jako z vody. Když šlahouny po nějaké době olysají, nebo jsou prostě už moc dlouhé, prostě je ustřihnu a zdravý konec nechám ve vodě zakořenit, což tedy nějakou dobu trvá (měsíc, možná dva...). Ze zbylého šlahounu často vyrazí šlahoun nový, někdy se i rozvětví.
@babkazov ...Přesazení přežívají v pohodě aspoň u mě ano. Zakoření sazeničky ve vodě celkem dobře a rychle a snadno má člověk novou rostlinu, jen se těch sazeniček musí dát do květníku víc ,aby byla rostli bohatá.
Dnes jsou tak pěkné obaly na květináče ,zvolala bych je raději než nějaký truhlík a vůbec nebude vadit, když budou na skříni vidět. Dala bych rostlinu do většího květníku s dostatkem zeminy a poroste jak divá. Jen můj názor.Mám květiny všude a obaly na květníky jsou oživením .
Kdybyste bydlela blízko, vyrobila bych vám takový truhlík z keramické hlíny, chvíli by ovšem trvalo, než by vyschl a pak až by mi ho vypálili v keramické dílně, nedávala bych na něj žádnou glazuru, ale zatonovala bud železem nebo burelem, to je matné přírodní do hněda nebo černa, pak se to vymeje, je to jen slabě tonované. Pak by zase čekal na výpal.
Takové věci chodím lovit do bazarů. Mohlo by se tam najít případně něco většího dobového a dekorativního, co se hodí k té skříni a do čeho ukryjete květináč /květináče/. Třeba nějaký stoletý porcelánový omáčník? Ona ta rukodělná keramika často propouští vlhlost. Aby se skříň nepoškodila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.