Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

1000 litrů nádrž - má nátěr nějaký smysl?

Od: jaraz® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, dávám na zahradu 1000 l kontejner v hlinikové kleci a protože už jednu mám asi 5 let,kde je problém se zarůstání zevnitř řasou (potom je problém při výtoku 1/2" ventilem) uvažoval jsem,že pokud bych ji natřel zvenku nějakou barvou,která by držela na plastu( zamezil bych tím množství světla pronikajícího dovnitř) a na druhé straně by mi zapadla vizuálně do zelené zahrady.

Co si o tom myslíte?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

4x

Lze ji potáhnout černou geotextilií.

JABRAKA

nojaa
hodnocení

3x

Děda ji nechal obrůst nějakou popínavou rostlinou, a má čistou vodu žádné řasy i když tam svítí slunce celé léto. Obrostlo to celou nádrž, jméno nevím jsou to takové listy, i to dobře vypadá, má to tak už roky.

hodnocení

3x
Nátěr rozhodně pomůže jak proti řase, tak proti degradaci ÚV zářením.
hodnocení

Děkuji všem,rozhodl jsme se natřít ji bavou, jdu hledat nějakou vhodnou. hezký den.

hodnocení

0x

koupil bych za zlomek ceny "autoplachtu" - obmotal plachtou dokola a hotovo... - nicméně já osobně za 10 let bedny vůbec neřešil. Prostě jsem měl chvíli dešťovku, pak ji vypotřeboval a na sezonu bednu opláchl.

hodnocení

0x

Mám jednu černou (černý plast) už asi 7-8 let a nemám žádné problémy. Takže zkus sehnat černou. S konkrétním nátěrem té průsvitné ti poradit neumím.

doplněno 20.10.18 13:25:

Přehnané jsou obě. Ta moje stála 1.000,-Kč:-D

hodnocení

Díky, uvažoval jsem nad tím,ale rozhodla cena 3.500 Kč za černou a nebo 1.600 Kč za bílou.

hodnocení

Ano, dá se sehnat i levnějšíl,ale nikdo neví co bylo uvnitř, tato je po octu, tedy možno využít i na pitnou vodu.

Pokud by šlo jen o řasy tak stačí do barelu nebo do okapů před ním dát kus měděného plechu. Barva nebo obal by mohly být lepší jen v tom, že trochu ochrání kubikon před degradací UV zářením.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]