Nejste přihlášen/a.
0x
Neporadím, ale podle toho, co nám roste na zahradě, tak to rozhodně není ani černý bez ani divizna. Bez nemá tak vykrojené listy a je v mladém věku více bylina, tohle vypadá už trochu dřevnaté, no a mladá divizna má listy více přisedlé a nemá tak dlouhé stopky.
0x
Zdravím. Ta 2. rostlina mi připadá jako Čistec, kterému se špatně daří. To pak nemá tu pěknou hustou "srst" a vypadá přesně takto. A to 1. mi přijde jako semenáč růže. Šípkové? Ida
doplněno 16.10.18 14:50:
Zdravím. Je fakt, že mladý ořešák (po rozkliknutí linku) má zoubkování. Možná by pomohlo víc informací tazatele. Třeba, zda jsou listy měkké či tuhé...
Zdravím. @ildika, ořešák to být nemůže. Ten má hladký okraj listu, a já tam vidím vroubkování...
0x
Jedničku nevím, ale zcela vylučuji bez a mahonii. Po kontrole na zahradě dávám malou šanci klokoči zpeřenému, ale ten už v tuto dobu nemá listy zelené. Buď zelené listy i stonky, nabo načervenalé stonky a žluté listy
. Lehce se přikláním k nějakému ořešáku.
Dvojka určitě divizna. Listy na fotce sice netvoří obvyklou kompaktní růžici, ale může to růst někde ve stínu, v podmínkách pro diviznu nevhodných.
Čistec - aha! Může být ![]()
0x
Mně to první připadá jako mladý vlašský ořešák a o druhé rostlině bych řekla, že je to divizna.
doplněno 16.10.18 12:54: Mladé vlašské ořešáky mají zubaté listy.Podívejte se např. i sem: rostliny.hyperinzerce.cz/... bioagens.eu/..."Lístky elipsoidního až podlouhlého tvaru jsou leskle zelené, po obou stranách ± lysé (s chomáčky chlupů v paždí žilek), celokrajné nebo mělce nepravidelně vykrajované (mladé stromky a výmladky s listy řídce zubatými)."
0x
Jestli má ta druhá rostlina chloupky, tak by to mohl být ten čistec, ale je nejaký usoužený, většinou je jich více vedle sebe, chce spíš sucho a vápenitou zeminu. Možná má na spodních listech mšice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.