Nejste přihlášen/a.
Mám předzahrádku 3x3metry. Chci zlikvidovat původní rostliny a vysadit tam nějaký keř, vřesy, případně ještě jalovce
nebo trávy. Mám začít s netkanou textilií proti plevelům? Hodí se mezi rostliny kačírek? Nemám tušení,jak se rostliny
rozrostou. Poraďte prosím nějaký nízký keř, komule davidova je sice krásný, ale asi moc vysoký, stejně asi ibišky.
Co třeba tavola červená nebo skalník? Děkuji všem znalcům.
.
Já používám proti plevelům černou fólii, která se používá (nebo používala) na krechtech. Položíte ji na plochu a na ni dáte vrstvu ozdobných kamínků tak, aby fólie nebyla vidět. Skalník je sice hezká rostlina, ale rychle se rozrůstá. Dal bych tam nějakou kleč, nějaký kámen (pokud použijete víc kamenů, dbejte aby byly od stejného druhu). Já používám kameny z pískového lomu (říká se jim zkamenělé stromy). Pak nějaké skalničky (nejlépe trvalky). V prodejnách zahradnictví vám poradí jak co vyroste a za jak dlouho. Výškově by to mělo být pohledově od vás do kopce (stejně tak malé kameny dopředu, velké dozadu). To znamená od nejnižší, po nejvyšší rostlinu, od místa kde stojíte při pohledu na skalku. Ještě jednu poznámku, pokud zasadíte dřevinu, kolem ní upravte povrch tak, aby se při dešti voda po fólii stahovala ke kmenu, to znamená vytvořit takový malý trychtýř (třeba prúměr třičtvrtě metru, nebo metr). Kamínky necháte v rovině.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.