Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
čím nahradit rýč? Hledám elektrický přístroj nebo i na benzín, klidně i s minimálním záběrem šíře do půdy, jako klasický rýč., který si ale poradí i s půdou rok či dva neoranou. Do cca 100 m2 zahrady. Co koupit a nepřijít i o kalhoty a existuje něco funkčního? Přijde mně, že trh je plný všelijakých kypřiček, což si zvládně i člověk po infarktu sám, ale přístroj, který by odvedl opravdu krapet namáhavější práce jako rydlo, nikde nic.. Máte nějaké tipy na přístroj a jak při tom všem nepřijít i o kalhoty?
Promon a co když je člověk sám? Nehledě na to, že takový přístroj by mi někdo musel vyrobit . A to bych ráda věděla, kdo by mi to v dnešní vyrobil. A pak bych musela na druhou stranu postavit psa. Takže to je sice moc hezké video, ale neupotřebitelné.
Já se přikláním k radě, sehnat nějakého člověka, který to zryje. Já teda jednoho takového mám a s radostí mi zahradu zryje, ale zároveň mi vybere všechny žížaly a to se mi nelíbí. Nechce peníze za rytí, chce ty žížaly. A já bych raději zaplatila a žížaly si nechala. Ale není s ním rozumná řeč.
takže také nevím, jak budu na jaře rýt. Já neryji na podzim.
Doporučuji vykolíkovat a rýčem odrývat pouze úzké proužky. Nehonit se, ale brát to pomalu, bez velké námahy, relaxačně. Udělat řádek, nebo dva a jít si dáchnout, tak to udělat vícekrát a máte za dva dny zryto. Nesmíte zabrat 20 čísel, ale jen třeba 6-7 cm. Jako žena a když bolí něco, jsem to dělala také tak. Ale je fakt, že jsem to takhle dělala jenom u trávníku, při založení nového záhonku. Nyní mám půdu kyprou a ,,suchou,, a rytí jde až moc lehce.
Ono se to nezdá, ale fréza je strašná na sílu, na rychlost, tah, záškuby a je spíše na větší pozemek. Nedoporučuji po infarktu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.