Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím nahradit rýč?

Od: cappry odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

čím nahradit rýč? Hledám elektrický přístroj nebo i na benzín, klidně i s minimálním záběrem šíře do půdy, jako klasický rýč., který si ale poradí i s půdou rok či dva neoranou. Do cca 100 m2 zahrady. Co koupit a nepřijít i o kalhoty a existuje něco funkčního? Přijde mně, že trh je plný všelijakých kypřiček, což si zvládně i člověk po infarktu sám, ale přístroj, který by odvedl opravdu krapet namáhavější práce jako rydlo, nikde nic.. Máte nějaké tipy na přístroj a jak při tom všem nepřijít i o kalhoty?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

4x

Na začátek si pozvěte někoho s větším rotavátorem. Rok či dva neobdělané políčko s tím zpracuje ( nezpracuje s tím zarostlý sečený trávník.

A vy si pak kupte malý. Existuje jich spousta, od malých až po velké. Lze s tím zapracovat i uzrálý kompost.

mraf
Rotavátor google.com/... Dá se vypůjčit: svp.cz/...

asd1
hodnocení

3x

Na malé plochy nevim o ničem.. Asi bych volil brigádníka...

hodnocení

2x
100 m2 - to je dejme tomu 10x10 metrů.
To se dá zvládnout obyčejným rýčem, nebo rycími vidlemi. Trochu času to zabere, pravda. Ale je to laciné. A jeden brzo přehodnotí nutnost zrytí celé plochy.
Dva roky neoraná zahrada není tak moc zanedbaná.

@hejkal - Tazatel je po mrtvici!

hodnocení

2x

Promon a co když je člověk sám? Nehledě na to, že takový přístroj by mi někdo musel vyrobit :-D. A to bych ráda věděla, kdo by mi to v dnešní vyrobil. A pak bych musela na druhou stranu postavit psa. Takže to je sice moc hezké video, ale neupotřebitelné. ;)Já se přikláním k radě, sehnat nějakého člověka, který to zryje. Já teda jednoho takového mám a s radostí mi zahradu zryje, ale zároveň mi vybere všechny žížaly a to se mi nelíbí. Nechce peníze za rytí, chce ty žížaly. A já bych raději zaplatila a žížaly si nechala. Ale není s ním rozumná řeč. :-D takže také nevím, jak budu na jaře rýt. Já neryji na podzim.

liska5
hodnocení

2x

Někoho s koněm. Někde na vsi se to ještě tak dělá. Ale asi nejlepší bude brigádník.

hodnocení

1x

Tchán měl dílek na kolonii a jediný rozumný způsob, jak to ,,zrýt´´ bez toho, že by si člověk zrakvil záda byla orba s navijákem. Mohu doporučit, jde to skvěle a rychle.

tiffany*

Pěkný... jako po másle :).

hodnocení

0x

Nejlepší je nenápadně prohlásit v samoobsluze,že manžel někde na zahradě zakopal demižón slivovice a teď ho nemůže najít.*smich*

jabraka*
hodnocení

0x

Zahradní fréza: kobras.cz/...

JABRAKA

jabraka*

další možnost: boels.cz/...

Tazatel potřebuje zahradu zrýt.do hloubky ,ne rozrýpat na povrchu!*zed*

jabraka*

Fréza nahradí rytí zcela určitě 15cm do hloubky stačí.Rýčem se dnes hlouběji nedostaneš.

JB

Jabrako, když už dáváte odkaz, tak se alespoň podívejte, na co. Ta škrabka v prvním odkazu má záběr 15 cm, ne hloubku a šimrá to trochu po povrchu.

takeryji
hodnocení

0x

Doporučuji vykolíkovat a rýčem odrývat pouze úzké proužky. Nehonit se, ale brát to pomalu, bez velké námahy, relaxačně. Udělat řádek, nebo dva a jít si dáchnout, tak to udělat vícekrát a máte za dva dny zryto. Nesmíte zabrat 20 čísel, ale jen třeba 6-7 cm. Jako žena a když bolí něco, jsem to dělala také tak. Ale je fakt, že jsem to takhle dělala jenom u trávníku, při založení nového záhonku. Nyní mám půdu kyprou a ,,suchou,, a rytí jde až moc lehce.

Ono se to nezdá, ale fréza je strašná na sílu, na rychlost, tah, záškuby a je spíše na větší pozemek. Nedoporučuji po infarktu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]