Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kalanchoe nekvete

Od: katuskaa odpovědí: 7 změna:
mam doma kalanochoe a rada bych aby mi vykvetla.vsude se pise neco jineho tak si nejsem jista jak dlouho bych ji mela stinit.prosim poradte z vasich zkusenosti.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kalanchoe je mnoho druhu, ne všechny však chtějí to samé... Přibližte druh.

katuskaa
hodnocení

mela by to byt Blossfeldiana.

Nestínit, vyhovuje jí přímé slunce a jen mírná zálivka. Zatemňování se týká snahy o kvetení v průběhu zimního období... (hledejte pod pojmem Kolopejka)

katuskaa
hodnocení

mno právě že jsem se snazila najit na internetu a vsude se pise neco jineho.chtěla bych aby mi vykvetla.nekde jsem cetla že musi mit tzv:režim krátkého dne.někde se pise ze zatemnovat na 10 hodin jen v rijnu.nekde celou zimu.vubec to nechápu.tak me zajimaly rady zkusenych pestitelu.
rdimnerdim*

monetka*
hodnocení

0x
Pěstujeme kalanchoí několik druhů. Kvetou nám všechny bez výraznější péče. jediné co dodržujeme, v létě jsou květiny všechny venku, na přímém slunci,každý den je zaléváme, stejně s ostatními zahrdními rostlinami. Na zimu je pak přesunujeme do chladnější místnosti okolo 18°C. Rostliny kvetou pravidelně od prosince. Rekord jsme dosáhla, když mi Kal.blosfeldiana nakvétala nepřetržitě po celý rok.
Na stránce krasa-netresku.cz/... je fotogalerie naší sbírky sukulentů vč. několika kalnchoí. je tam uveden i emali na případné další dotazy.
Přeji úspěšné pěstování a krásné léto.

Ano, ano... I mě kvete téměř po celý rok, právě nyní ale jen malinko (asi si dala oddych:)). Je celoročně umístěna na jihozápadním okně v blízkosti skel, které mu poskytují právě tu ideální teplotu po celý rok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]