Nejste přihlášen/a.
Začátkem září jsem dostala 3 malokvěté růžičky. Když jsem je měla vyhodit z vázy na kompost, raději jsem je do něj, do té zralé uležené části, zapíchla. Žádný stimulátor ani počítání oček. Jak byly, tak tam jsou. Po pár týdnech bylo evidentní, že se ujaly. Ochladilo se, tak jsem na ně nasadila sklenice. Shodily lístky a objevily se na nich malé načervenalé pupeny. Prostě zakořenily a zůstávají pod sklenicema.
Teď je hezky, ale až bude zima, mám tam ty sklenice nechat? Můžou tak zůstat přes zimu? Nebo je lepší ještě teď je zasadit na definitivní místo?
Zdravím. Já bych s nimi nehýbala. Za tu krátkou dobu budou mít tak akorát vytvořený kalus + možná několik slabých kořínků. Já bych se bála, že je tím zahubím. Kdysi jsem dost množila růže pod sklenicemi, a nechávala jsem je tam i přes zimu. Jen jsem růžičky okolo kmínku při zemi pod sklenicí nakryla chvojíčkem a zasypala zvenčí sklenici až ke dnu zemí a chvojím (dnem aby šlo trochu světla). Jak napadlo trochu sněhu, celé jsem to sněhem zaházela i s dnem (sníh propouští světlo). Vždy mi všechno přežilo. Ida
Děkuji Vám oběma. Zvažovala jsem všechno, ale nejvíc kompromis. Nechat je tam, jak jsou, ale beze skla. Ony určitě žádné bohaté kořání mít nebudou, vždyť to není ani 6 týdnů. Ráda experimentuji. Zkusím jednu nechat přes zimu bez sklenice. Zbylé dvě podle Idanova, ten styl je mi bližší. / Vás bych chtěla mít doma /. Chvojí a kompost na zakrytí mám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.