Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co do vody ve váze?

Od: liska5 odpovědí: 3 změna:

Nechci radu, aby květiny vydržely. Chtěla bych vědět, zda existuje nějaký přípravek, který by vyprovokoval rozkvetení poupat lilie. Třeba nějaká babská rada. Koupila jsem cibule lilií na výstavě v Polsku až začátkem července. Hned jsem je zasadila a díky teplému létu mnohé stihly rozkvést. Některé už odkvetly. Jeden druh má baculatá poupata, ale neotvírají se, neboť venku je teď chladno. Tak jsem lodyhu s mohutnými poupaty ucvakla a vzala domů do vázy, že v teple se otevřou. Zatím nic. Jsem docela zvědavá na barvu, neboť některé z koupených nakonec vypadají jinak, než bylo uvedeno na obale. Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nechte ji pouze v čisté vodě, pouze ji vyměňujte, ať se nezačne kalit. Lilie by se měla bez problému rozvít, jestli tedy již jsou poupata náležitě vyvinutá.

doplněno 01.10.18 20:09:

Taky můžete spodek ještě jednou seříznout (šikmo), nejlépe řezat pod vodou.

hodnocení

2x

A nezapomeňte ulámat listy na té lodyze, aby se nemáčely ve vodě. Hnily by. Vody dejte do vázy tak maximálně 10 cm, může být i méně. To platí vlastně pro všechny květiny, které máme ve váze. Je naprosto zbytečné mít vázu plnou vody, je to na škodu, protože květina si nasaje vodu spodkem odříznutého stonku a když je ve váze hodně vydy stonky rychle ohnívají. Podle mne Vám rozkvetou, ale bude to trvat déle.

liska5
hodnocení

Děkuji. Všechno jsem dodržela. Teď jen čekat. A taky to teplo domova proces urychlí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]