Nejste přihlášen/a.
dobry den chtel bych skusit udelat boruvkove vino.je postup stejny jako u cerneho rybizu? nebo napise nekdo svuj recept? dekuji za kazdou radu.
Nikdo nepíše, takže - je to jedno, z jakého je to ovoce, postup je stále stejný. Kdysi to dělal můj děda, mělo takovou zvláštní chuť, už jsem to nikdy od té doby nepila.
Jeho výroba má odlišnosti.Je náchylné na nemoci.Na 1 l šťávy max. púl litru vody.Borúvky slabo kvasí, proto udělejte zákvas z jablečné šťávy,hrozna,určitě použijte vinné kvasinky,dejte dvounásobek kvasinek..Dobře udělané víno z borúvek má hodně taninu/tříslovin/ a velice připomíná hroznové víno.Jestli nemáte zkušenosti s výrobou,né vždy se zadaří.Dúležité je,aby to začalo brzo a nástup kvašení proběhl rychle,tím víno - kvalita utrpí nejméně.Slupky namočte a ještě jednou vylisujte.
I ovocná vína by se měla vyrábět ne z celého ovoce,ale ze šťávy.Takře borůvky trochu svařit,až pustí šťávu,pak přes plátno zcedit a vylisovat.Šťávu lze dosladit,dát kvasinky,Dvojitá dávka nemá smysl,kvasinky se rychle množí,takže se během krátké doby počet zmnohonásobí.Kvasit pod uzávěrem,.tak,aby se tam nedostal vzduch.Kvašení skončí podle teploty asi po 6 týdnech.
Osobně se domnívám,že borůvky je lépe zkonzumovat čerstvé,než je zkazit tímto způsobem.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.