Dobry den,prosim hub znalych: je ro zampion? Nalezeno na louce, na rezu nezloutne a nesmrdi (z. zapasny to neni). Lupeny naruzovele Myslime si, ze to zampion je, ale zarazi nas velikost a to nejen vzhledem k tomu, ze klobouk jeste neni plne vyvinuty - kachlicka na zdi ma rozměr 10x10 cm. doplněno 27.09.18 04:56: Dekuji vsem za odpovedi. Zitra bude vecere...
Já myslím, že jo. Ale je to obr! A voní žampionově?
cesmina*
Myslím si ,že určitě to bude žampion.
liska5
Mne už nic nepřekvapí. Předloni jsem si koupila naočkovanou slámu, že budu mít trs hlívy. Dodržela jsem návod a vyrostla mi jedna jediná, veliká, jako talíř.
Zcela jistě je to žampión. Přičichnětek lupenům, ucítíe sladkou anýzovou vůni. Naprosto jasnou indicií jsou ty šedorůžové lupeny. Tím je žampión nezaměnitelný.
no nejsem si jistý jestli se jedná o žampion ovčí, jak tu kdosi napsal. Mezi žampiony existuje pár gaďorů, které je lepší nesbírat. Jeden z nich se jmenuje Pečárka zápašná.
Ale on o existenci žampionu zápašného ví, do nohy škrábnul a k houbě čuchal tak proč ho děsit? Je mi pres 50 a z toho 40 let nikdo o existenci jedovatých žampionů a bedel nevěděl. Sbíraly se všechny a nikdo je pod mikroskopem nezkoumal. Teď po mediální masáži se nekteří lidé pomalu bojí jít do lesa aby na ně ty jedovaté potvory nenaskákaly a nevlezly jim do pusy.
sebod*
Totak, že jo? Sbíralo se všechno... Nepamatuji si nejedlý žampion nebo bedlu. Sakra, co já toho snědla a nic mi nebylo. Teď teda ke stáru začínám blbnout. Že by z toho?
To už tu bylo, jak může někdo na základě fotky napsat ano na 100% je to žampion. Zeptám se houbařů v okolí nebo jdu do mykologické poradny, neřeším na nettu.
Vzhledem k tomu, že rostou teď převážně žampiony, případně pýchavky a nic, bude to žampion. Loni rostly na cestě u naší louky olbřímí žampiony. Ty zápašné by se poznaly čichem (karbol) a tím žloutnutím škrábance, že.
Pod čarou-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.