Nejste přihlášen/a.
Osázela jsem si truhlík jarními cibulovinami, použila jsem suchou zeminu s pískem. Truhlík jsem umístila na dvoře tam, kde neprší. Prosím o radu, zda se to má trochu zalít, nebo vůbec? Děkuji za radu.
Co jste do truhlíku nasázela? Podle toho se bude zalévat nebo ne.
Tak to zalijte, ať zakoření. Tím ne/zalitím jsem myslel, jestli jste tam nezamíchala gladioly a podobné, které se sází na jaře a v truhlíku by byly pouze uskladněné v suché zemině přes zimu.
Jestli máte možnost zapustit v zahradě, tak to udělejte. V zimě trochou chvojí na vrch určitě nic neskazíte.
Aha, tak jsou tam tulipány, narcisy, modřence, sněženky, ladoňky. Netušila jsem, že některé ano a jiné ne. Ach jo, ted je snad musím vyhrabat.
pckop, děkuji za radu, v tom suchu by to těžko kořenilo. Jen jsem se bála, aby nezačaly pučet, kdyby se oteplilo. Ještě nevím, jestli v mrazech nechat truhlík venku, nebo ho obalit, nebo zapustit do záhodu?
Jarní cibuloviny musí během podzimu zakořenit.Proto by měly být aspoň v začátku zality.Zem udržovat mírně vlhkou,a přes zimu truhlík nechat venku.Jen ve větších mrazech dát třeba do sklepa,garáže.V předjaří zalít,ale nepřelít,aby cibule neshnily.
JABRAKA
Jabraka, děkuji, nakonec jsem to udělala přesně tak, jak píšete. Na netu mne některé informace zmátly, např. sázet do vysušené zeminy.
Jestli má truhlík na dně dirky, tak bych ho zakopala někde pod strom. Třeba v nějaké propustné látce nebo geotextilii, aby nebyl tak zamazanej a odřenej. Pokud by do něj mělo moc pršet, tak bych do díry pod něj nasypala štěrk. A na jaře bych ho vyndala, umyla a vystavila, ať zdobí. Teď bych půdu v něm jen lehce zalila.
Maky, opravdu nemůžete ty cibulky dát třeba do pilin a někam do garáže? Nebojte se, nic se jim nestane a pučet nezačnou, protože teď se ukládají k zimnímu spánku. Budou odpočívat a pučet začnou až na jaře, a to je vysadíte rovnou na záhon. Takhle si jenom zbytečně přiděláváte práci a také Vám mohou zmrznout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.