Nejste přihlášen/a.
Dnes to teda byla čina. Za jak dlouho po takovém dešti je naděje, že porostou houby i tam kde bylo dosud sucho?
Bez nějaké závislosti na dešti jsem v posledních dvou týdnech nasbírala bedly, kozáky březové, růžovky, ale úplně nejvíc hřibů kovářů. Jsou vynikající v octě. Tak si myslím, že za pár dní zase něco vyleze. Před týdnem jsem spatřila na pařezech trsy ještě drobounkých václavek. Ty teď po dešti povyrazí.
Tam kde bylo sucho to není ani znát, zase tak moc nenapršelo. S houbami jsem se letos již rozloučil.
Nechci provokovat, fakt ale lidí od nás z ulice už si garáže nechávají volné pro sušení hub. Vozí je v přepravkách. Já už bych to nazvala plundrováním a hamižností, ne sběrem.
Právě jsem přijel z Hradu!Ale ne,ze Šumavy!Přivezl jsem hafo hub,spíše hříbků.A parádních.Ale v lese nic nerostlo,přestože bylo napršeno.Hřiby rostly při lese na loukách.Tam totiž přes den zasvítilo sluníčko a to houby potřebují.V lese je pro ně zima.Vždyť minulý týden byly tu teploty skoro na nule.A příští dny budou už mrazíky.A také už je po úplŇku,hřiby rostou nejvíce,když jde měsíc nahoru,dorůstá.
JABRAKA
Ale neodpověděl jsem na otázku.Na zahradě mám v současné době poušť.minulý týden dvakrát zapršelo a pod borovicí,která roste u souseda,mi vyrazily klouzky.A to za dva dny po dešti.
JB
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.