Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za jak dlouho vyrazí houby po dešti?

Od: aja1946® odpovědí: 13 změna:

Dnes to teda byla čina. Za jak dlouho po takovém dešti je naděje, že porostou houby i tam kde bylo dosud sucho?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marf*
hodnocení

4x

Země se musí zapařit, takže to bude nejdřív v pátek, kdy má být i 20*C. Potom ještě chvíli, 4-5 dní než vylezou. Ale někde už jsou "bramborové koše" hříbků asi měsíc. Hlavně foukala zima, to není nic moc na houby houbičky.

liska5
hodnocení

3x

Bez nějaké závislosti na dešti jsem v posledních dvou týdnech nasbírala bedly, kozáky březové, růžovky, ale úplně nejvíc hřibů kovářů. Jsou vynikající v octě. Tak si myslím, že za pár dní zase něco vyleze. Před týdnem jsem spatřila na pařezech trsy ještě drobounkých václavek. Ty teď po dešti povyrazí.

72mona3*
hodnocení

0x

Nejdřív bych to viděla tak dva, spíš až tři týdny. Odhadem... M.

hodnocení

0x

Tam kde bylo sucho to není ani znát, zase tak moc nenapršelo. S houbami jsem se letos již rozloučil.

72mona3*

Tady u nás na ně chodí s kosou... Až to tak nějak ztrácí své kouzlo :(

sebod*

Mono, udělej kafčo, beru košík a jedu za Tebou *smich* Tady kolem nás není v lese ani pdr! *cert**plac*

72mona3*

*smich* Jenom jeden košík? To je tak na deset minut.*slunce*

Beru to jako provokaci. V lese ani prašivka. Po vycházce v lese jsem si jel koupit žampiony.

72mona3*

nahouby.cz/...

jihlava.idnes.cz/...

Nechci provokovat, fakt ;) ale lidí od nás z ulice už si garáže nechávají volné pro sušení hub. Vozí je v přepravkách. Já už bych to nazvala plundrováním a hamižností, ne sběrem.

hodnocení

Ten web sleduji pravidelně, ale je to úpadek, realizují se tam často sprostí úchylové místo milovníků hub a admin to nestačí mazat

Neví někdo, jak to vypadá okol Mníšku pod Brdy?

jabraka*
hodnocení

0x

Právě jsem přijel z Hradu!Ale ne,ze Šumavy!Přivezl jsem hafo hub,spíše hříbků.A parádních.Ale v lese nic nerostlo,přestože bylo napršeno.Hřiby rostly při lese na loukách.Tam totiž přes den zasvítilo sluníčko a to houby potřebují.V lese je pro ně zima.Vždyť minulý týden byly tu teploty skoro na nule.A příští dny budou už mrazíky.A také už je po úplŇku,hřiby rostou nejvíce,když jde měsíc nahoru,dorůstá.

JABRAKA

jabraka*

Ale neodpověděl jsem na otázku.Na zahradě mám v současné době poušť.minulý týden dvakrát zapršelo a pod borovicí,která roste u souseda,mi vyrazily klouzky.A to za dva dny po dešti.

JB

72mona3*

I u nás už je asi "po". Včera jsem za hodinku našla jen dva maxihřiby, 5 menších kovářů a asi deset panských (hřib hnědý). Vše ve vysokém lese.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]