Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nevím si rady s mým venkovním ibiškem. Mám ho od 11 hodin na plném slunci, za domem, takže tam moc nefouká, dobře zasazený. Na jaře ještě vypadal dobře, dokonce i kvetl pár týdnů... Pak ho napadli nějací škůdci, vypadalo to úplně jako mšice, tak jsem to postříkala proti mšicím, víckrát, a dnes vypadá takto-viz příloha Je pravda, že i tráva kolem prvně seschla. Můžu ho ještě zachránit? Co mu asi je? Všude jsou jen obecné rady ohledně škůdců...nechci na něj zbvytečně lít další chemii. Děkuji za radu. Andrea
V první řadě jsou listy ibišku poškozeny postřiky. Zřejmě jich bylo dost, za vysokých teplot, možná při slunci, možná i olejové. Syrský ibišek snese spíše sucho než mokro. Nedostatek hořčíku je tam také patrný. Při tom hnojení - vápník a železo jdou proti sobě, takže dodáním obou do půdy nezískáte vůbec nic.Jeden potlačuje příjem druhého a to vzájemně.
Zdravím. Vašemu ibišku evidentně cosi chybí a něčeho má příliš. Já už bych ničím nestříkala, za nedlouho už listí stejně opadá. Ani nehnojila, protože těžko říct (po vašich pokusech) čím. Určitě mu neprospěla ani letošní vedra a sucha. Důležité je, že je živý. Tak bych mu zvětšila vypletý kruh bez trávy a sem navezla a trochu zaryla kompost. Spíš víc. S deštěm se ke kořenům vsáknou živiny, keřík si vezme, co potřebuje. Navíc, pokud suchem a vedrem přišel o část kořenů, bude mít i namulčováno a lépe přestojí event. mrazy. A na jaře uvidíte. Pak, pokud nebude mít pěkné zelené a zdravé listy, můžete přihnojit chemicky. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.