Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak skladovat jablka?

Od: cup* odpovědí: 10 změna:
10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

3x

Jsou mnohem důležitější věci při skladování než kam směřuje stopka a to je teplota, vlhkost a další. Můžete mít stopku otočenou kam chcete, když ostatní pdmínky pro skladování jablek budou nevhodné.

stopicka
hodnocení

2x

Tak to si pamatuji od dětství velice dobře.

Jablka stopkou dolů a bubákem nahoru, protože to je přesně naopak, co u hrušek.

Hrušky stopkou nahoru, ony by se totiž jinak dát ani pořádně nemohly.

72mona3*
hodnocení

2x

Vlastně nevím. My je zase dávali všelijak. Během uskladnění jsme je totiž pravidelně chodili kontrolovat (a tedy i otáčet) *nevi* M.

hodnocení

2x

Ze zvědavosti se chci zeptat (ale zbytečně nechci zakládat nové téma): má to skladování stopkou dolů, či nahoru nějaký význam? Má to na skladované ovoce skutečně nějaký velký vliv? Co si pamatuji, tak jablka jsme normálně skladovali v bedýnkách poskládané tak, jak zrovna padly do ruky. Abych řekl pravdu, tak dnes poprvé v životě slyším o tom, že se řeší stopka nahoru, či dolů, proto mě to tak zajímá.

22.09.18 18:22
hodnocení

1x

Nahoru.

hodnocení

1x

Od malička jsem slýchávala, že stopku nahoru, ale proč, to jsem se nikdy nepídila. Jen jsem tak naučená.:-D

hodnocení

0x

Stopkou dolů.

*placni*

jabraka*
hodnocení

0x

Velkosklady skladují jablka v dusíkové atmosféře.Menší pěstitelé sklepy vysíří.Toto vše je důležité pro zabránění šíření hnilob.Pokud nejsou jablka nakažena,pak se tímto skladováním nákazy uchrání na dlouhou dobu..Důležitá je samozřejmě i nízká teplota a optimální vlhkost vzduchu.

JABRAKA

hodnocení

0x

hm,a mají tedy stopku dolú nebo nahoru?o tom byla otázka.

stopicka to rekla presne jako polívka ve filmu tátova volha.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]