Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se stalo s buxusem?

Od: maky® odpovědí: 10 změna:

Nedavno pěkný buxus a úplně se změnil, je jako plesnivý, takový olezlý, možná něčím okousaný a jako takový suchý. Zalévali jsme celé léto, byl hezky zelený .Foto nemám, co by to mohlo být? Děkuji za radu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cup*
hodnocení

5x

Asijský motýlek- jeho housenky zničily buxus i nám.

hodnocení

4x

Nezbaštil vám ho zavíječ zimostrázový?

uzjetotady
hodnocení

4x

Je to po celé zemi.

Ukazovali to i v televizi.

poradte.cz/...

hodnocení

2x

Letos se mu nedaří, odešly celé parky.díky housenkám

hodnocení

Šlo to úplne mimo mě, protože jsme roky meli všechny buxusy pěkné, tak jsem se nezajímala a ted jsem se s tím setkala prvně.*ee*

hodnocení

2x

Zcela jistě jak zde uvedli rádci přede mnou se jedná o zavíječe zimostrázového. Zítra důkladně prohlédněte keřík,

housenky jsou zelené s tmavou hlavičkou, leckdy je prozradí jejich trus (vypadá jak drobky) a pavučinka. Pokud máte jeden malý keřík, je možné ručně sesbírat, jinak postřik.

Floro sice píše již nestříkat, ale já jsem zrovna dnes na keřích našla housenky velké cca 5 mm. Minule mi zabral postřik Carate.

hodnocení

Aha, tak moc děkuji všem, žádnou potvoru jsem nezahlédla, ale zas tak neprohlížela*sok*. Zítra ostříhám a postříkám, na jaře snad obrazlí, není to velká rostlina. ;)

floro*
Strikat ho nemusite, je to zbytecne. Jenak uz je po posledni generaci housenek a jednak na to skoro nic nezabira. Ani ho nestrihejte, mel by obrazit, co neobrazi ostrihejte potom (pristi rok).
hodnocení

Nechám to tedy na přírodě, nejak to dopadne. :)

liska5
hodnocení

0x

Letos je housenčí rok. Já měla nejen ožraná poupata muškátů, ale i mátové listí, jak cedník. Taky žádná potvora nebyla vidět. Vzala jsem bílý kýbl a do něj střepávala rostliny a už bylo jasné, že tam jsou a jak vypadaj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]