Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám na zimu sestříhat Dobromysl a Tymián?

Od: maruska* odpovědí: 4 změna:

Docela se mi na zahrádce obě bylinky rozrostly. Mám je na zimu sestříhat?Děkuji M.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Tymián vydrží pod sněhem bez poškození až do jara takže když je v kuchyni potřeba můžeš odhrábnout sníh a ustříhnout si. Oregáno ovadne a lupínky ohnijí takže tam bych před zimou stříhal.

liska5
hodnocení

1x

Ano, tak jak píše Totak.

Tymián mám v jednom truhlíku na okně jako dekoraci v létě, když kvete, ale i v zimě. Tak, jako někdo má vřesy.

Oregáno je měkoučké a lístečky mráz spálí. To si ostříhejte a nasušte, jako majoránku. Uchovávejte ve tmě. Světlo všem sušeným zeleným bylinkám neprospívá.

jabraka*
hodnocení

0x

Rozhodně ale až po prvních mrazících.Pak přikrýt větvičkami chvoje anebo kůrou.

JABRAKA

hodnocení

0x

Tymián mám také a nestříhám. Nic se mu nestane. Ale já ho raději zasypu listím, kdyby byly náhodou holomrazy. Dobromysl omrzne určitě. Tu klidně ostříhejte a také zasypte listím. Jistota je jistota. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]