Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jméno rostliny?

Od: bungee odpovědí: 20 změna:

Prosím o radu, jak se jmenuje tato rostlina, Pilea?

Moc děkuji

Jméno rostliny?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Řekla bych,že to je přesně toto: Polka-Dot Plant (Hypoestes phyllostachya Splash White Select)

Jméno rostliny? #2
bungee
hodnocení

moc Vám děkuji, to bude ono :) *tanec*

cesmina*
hodnocení

4x

Květ i listy mi trochu napovídají kterým směrem hledat.Podle mě to je to nějaká paznehtníkovitá rostlina.Po chvilce hledání nejspíš HYPOESTES PHYLLOSTACHYA ,jedna z barevných variant.Schválně koukněte a napište zda jo či ne.

hodnocení

3x

Není to okrasná paprika s panašovanými listy?

liska5

Taky jsem napsala paprikoid. Že by?

Jj, tvar listů rozhodně neodpovídá diffenbachii ani pilee.

ae01.alicdn.com/...

pics.davesgarden.com/...

To panašovaní je poněkud jiné, ale takové věci částo závisejí na odrůdě, popř. stáří rostliny. Řekla bych, že je to opravdu paprika. *nevi* Ale třeba ještě někdo něco vymyslí.

an*
hodnocení

2x

Pilea to asi nebude, řekla bych, že je to mladá Dieffenbachia.

cce

Difenbachie ani náhodou.

an*

Možná že se mýlím, ale znáš i tyhle skvrnité?

Jméno rostliny? #3
liska5

Diffenbachie né! A pileu mám jen s drobnými lístečky. Za mne ani jedna. Tohle má takový paprikoidní habitus.

Jsem zvědavá, kdo to trefí.

an*

Pravda. A nemohou nakonec ty skvrny být spálená místa od slunce?

bungee
hodnocení

děkuji za reakce. Difenbachie to určitě není a spálené od slunce také ne. Přikládám další foto, kde je vidět, že vyrůstají zálistky... Pilea bylo nalepeno na kelímku, koupil jsem to u zahrádkářů, kde je komisní prodej. Avšak při prohledání internetu jsem takovou nenašel... Rád bych věděl, co to je, abych jí poskytl optimální podmínky ;) Děkuji

Jméno rostliny? #4
bungee
21.09.18 09:34
hodnocení

;)

Jméno rostliny? #5

hahanaj*
hodnocení

1x

mohla by to být chilli paprička

Jméno rostliny? #6
Jméno rostliny? #7

marf*
hodnocení

0x

Difnbachie s málo bílým flíčkováním: google.com/...

hodnocení

0x

Dieffenbachie to rozhodně není, ta má jiné postavení listů.

Také mi to přijde jako paprika, ale nikdy jsem neviděla papriku s ozdobným listem (pokud to spíš není nemoc).

bungee
hodnocení

tak uvidím, zda bude mít rostlinka papričky...:) Nebo zda to bude něco z velmi obsáhlého rodu Pilea. Budu pak informovat. Děkuji ;)

bungee
hodnocení

tak rostlinka kvete, takže paprika to není...

Jméno rostliny? #8
floro*

To, že to kvete není vodítko, že to není paprika. Vodítkem je to, že to má úplně jiný květ než paprika, ale hlavně, paprika není chlupatá (tak jak je vidět na řapíkách listů a stoncích). Ale co to je, to nevím. Ale jestli vám jde o podmínky tak bych pokračovala určitě v takových a takové péči jako doposud, protože rostlina vám nijak netrpí, nechřadne, prospívá. Takže to děláte správně :D

bungee
hodnocení

:) jasné, že jsem to tak myslel s tím květem ;) :)

děkuji moc... když já musím znát každou rostlinku... o kterou pečuji a se kterou žiji :))

Třebas se někdo se správným názvem najde. Děkuji moc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]