Květ i listy mi trochu napovídají kterým směrem hledat.Podle mě to je to nějaká paznehtníkovitá rostlina.Po chvilce hledání nejspíš HYPOESTES PHYLLOSTACHYA ,jedna z barevných variant.Schválně koukněte a napište zda jo či ne.
To panašovaní je poněkud jiné, ale takové věci částo závisejí na odrůdě, popř. stáří rostliny. Řekla bych, že je to opravdu paprika. Ale třeba ještě někdo něco vymyslí.
Pilea to asi nebude, řekla bych, že je to mladá Dieffenbachia.
cce
Difenbachie ani náhodou.
an*
Možná že se mýlím, ale znáš i tyhle skvrnité?
liska5
Diffenbachie né! A pileu mám jen s drobnými lístečky. Za mne ani jedna. Tohle má takový paprikoidní habitus.
Jsem zvědavá, kdo to trefí.
an*
Pravda. A nemohou nakonec ty skvrny být spálená místa od slunce?
bungee
děkuji za reakce. Difenbachie to určitě není a spálené od slunce také ne. Přikládám další foto, kde je vidět, že vyrůstají zálistky... Pilea bylo nalepeno na kelímku, koupil jsem to u zahrádkářů, kde je komisní prodej. Avšak při prohledání internetu jsem takovou nenašel... Rád bych věděl, co to je, abych jí poskytl optimální podmínky Děkuji
To, že to kvete není vodítko, že to není paprika. Vodítkem je to, že to má úplně jiný květ než paprika, ale hlavně, paprika není chlupatá (tak jak je vidět na řapíkách listů a stoncích). Ale co to je, to nevím. Ale jestli vám jde o podmínky tak bych pokračovala určitě v takových a takové péči jako doposud, protože rostlina vám nijak netrpí, nechřadne, prospívá. Takže to děláte správně :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.