Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Děravé listy hortenzie

Od: hortenzie odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, před několika dny začali hortenzii na naší zahradě usychat listy, myslel jsem si, že má akorát nedostatek vody, ale dnes jsem zjistil, že její listy jsou i docela děravé, takže se jedná o nějakého škůdce. Poradíte mi prosím, jak rostlinu ošetřit? Děkuji

Děravé listy hortenzie
Děravé listy hortenzie #2
Děravé listy hortenzie #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Je konec září, už nic nedělám. Jestli je tam choroba nebo škůdce (myslím, že není), projeví se na jaře a pak zasahujte.Teď to může být X důvodů a stejně nic nezjistíte.

an*
hodnocení

4x

Já už bych to letos neřešila. Hortenzie pomalu zasychají, listy budou shazovat. Ty dírky mohla vykousat třeba i kobylka zelená. Když spadané listí posbíráte a odstraníte, nic pro další rok nehrozí.

floro*
hodnocení

4x
To vypada na mechanické poskozeni. Spis bych se zamerila na to, ze vase hortenzie trpi chlorozou a to dost vyrazne. Ted prihnojte draselnym hnojivem, pristi rok pravidelne hnojte hnojivem pro hortenzie. Bylo by take fajn. Pokud mete pod ni textilii, tak ji odstranit (nedostatek pudniho vzduchu muze byt take pricinou) a zamulcovat pod rostlinou kompostem - dostat pod ni organickou hmotu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]