Nejste přihlášen/a.
dobrý den
zkuste mi prosím poradit, jestli by jste ještě aplikovali postřik trávniku bofixem? dnes i zítra jsem pryč, takže až v pátek. Ale od soboty hlásí celkem strmé ochlazení až k +5°C a déšť. Nicméně v pátek kdybych to postříkal, tak 2hodiny bez deště, jak se píše, by to vyšlo. Ale Nevím, jestli to bude účinné pak ty další dny? Nikde jsem se pravě nedočetl jestli je omezení podel °C po aplikaci. A píše se že aplikovat 4-9 měsíc, ale nepalikovat na podzim. Tak fakt nevím a nechám si od Vás poradit. V obchodě nevěděli.
děkuji Vám
Dal bych to naopak teď než v parném létě. Oni to nikde nepíší, ale zasáhne to i trávu, kterou chcete aby přežila a docela jí to dá zabrat. Pokud by bylo parno nemusela by to zvládnout. Teď je větší jistota, že se brzy zotaví. Chvilkové ochlazení (v noci) nehraje roli. Učitě přes den bude pořád nad 10°C.
To časové omezení by mohlo být kvůli plevelům - aby chtěná tráva stihla zarůst uvolněné místo než se tam chytne další plevel. A také v dubnu už je v kondici a naopak v září, aby se stihla zotavit do zimy. Ale všechno je posunuté a i zima je později než bývala.
Já ho používám celé léto a zkušenost mám, že pokud zaprší po dvanácti hodinách od aplikace, už to nevadí. Mám ho naředěný v postřikovači od přípravku na mytí oken, občas se projdu potrávníku a jednotlivé plevele postříkám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.