Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stříhat po azalkám semeníky?

Od: liska5 odpovědí: 5 změna:

Logicky by se asi u všeho, co nechci na semeno, měly odstraňovat semeníky. Všimla jsem si na azalkách, jak už jsou naducané, že jsem je měla asi ustříhnout hned. Dosud mne to nenapadlo. Odstraňujete je také? A když je tam nechám, jaký to bude mít vliv na kvetení na jaře příštího roku?

Nadpis nemohu opravit, zůstala mi tam zbytečná slabika, sorry!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

2x

Neodstraňuji, je to zbytečná práce která nemá žádného významu. Nová květenství se vytvoří na nových výhonech bez ohledu jestli staré květenství odstraníte nebo nikoliv.

an*
hodnocení

2x

Já je stříhám, protože ty neopylené zaschlé nevypadají hezky. Ale nic se nestane, když ostříhané nejsou. Kde pokvete příští jaro, už by mělo být vidět nyní.

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Nestříhám, ale dokud jsem měla japonské azalky maličké, odlamovala jsem odkvetlá květenství, na semeníky jsem nečekala. Jakmile keře vzrostly, jsem přesvědčená, že už je semeníky nevysilují. Je to spíš jen estetická záležitost. Ida

liska5
hodnocení

Díky všem! To mne uklidnilo. Nechám to, jak to je, a přihodím ještě nějaké podzimní hnojení.

Těch azalek je totiž hodně a já mám v plánu jinou práci.

hodnocení

0x

U azalek to není nutné, ale u rhododendronů se doporučuje po odkvětu semeníky vylamovat, aby se rostliny nevysilovaly vyživováním semen, ale mohly nasadit kvalitní nové květy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]