Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Previsly jahodnik

Od: pavlusa* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den mám převislý jahodník a má spoustu nových dlouhých šlahounů,na kterých je hodně nových listů i květů a už mi na nich i uzráli jahody.Můžu šlahouny ostříhat a zasadit na další rok?A zda tyto nové rostlinky přezimují stejně.Děkuji za odpověď

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Šlahouny slouží k množení jahodníku. Můžete oddělit a nasázet. Do zimy ještě dobře prokoření.

hodnocení

0x

Ano, také se na to chystám. Krásně mi rodily a byly moc dobré a velké. Já je dávám i s květináčem na zahradu a zahrabu je do hlíny. To ty malé, o kterých píšete, ty šlahounky rozděllte a dejte samostatně do malých květináčků, protože na jaře byste je také nemusel najít. Ty mateční velké, dám jen tak do hlíny a zahrnu. na jaře rozsadím do truhlíků. Rozhodla jsem se dokonce, že místo nějakých kytiček na parapet okna, které vždycky skomírají, budu pěstovat tyhle jahody, protože jsem měla celou sezonu krásné plody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]