A nebude to spíš tim suchem? Nám letos pěkně odkvetly a nasadily plody ale z těch pak bylo prd protože to dozrávalo už za sucha. Já myslím že je škoda vzrostlé rostliny likvidovat. Maximálně doplnit do země nějakou výživu,protože po 10 letech na jednom místě už asi vytáhly z půdy vše co mohly a krajní větve zahřížit do země aby pustily kořeny a vytvořily novou generaci bez nutnosti platit další. Úspěšnost hřížení není veliká, pohybuje se kolem 50% v závislosti na počasí. doplněno 13.09.18 18:50: Teda abysme mluvili o tom samém. Ty naše jsou Lonicera. Netuším za co velkopledeho bych to měl měnit. Co je většího než plody zimolezu? Když se trefí počasí jsou bobule 4 cm dlouhé. znáte něco většího?
Myslíte kamčatky nebo kanadky? Kamčatky potřebují čmeláky a letos kvetly dřív. Navíc potřebují občas zmladit, já jim stříhám každé 2 roky konečky. Kanadky zase potřebují hodně vody, zmlazení na jaře prostříháním podobně jako rybíz. U obou se udává životnost až několik desítek let. Pokud jde o kanadky, zmlaďte je a uvidíte. Kamčatky bych se nebál vyměnit postupně za nějakou novou perspektivní velkoplodou odrůdu.
vilik*
Taky lonicera, ale nějaké novošlechtění. Já nejsem kdovíjaký pěstitel, odrůdy jsem vybíral z dostupných podle internetu, ale skoro všechno, co jsem koupil po roce 2012, bylo lepší než to, co podle štítku je odrůda Modrý triumf, který mám už o pár let déle.
Mně kamčatky taky málo plodily. Sehnala jsem si na radu více opylovačů, ale moc to nepomohlo. Že prý v podhorské oblasti, kde je zjara chladněji sice kvetou, ale nejsou ještě venku čmeláci. No a když už byly nějaké plody, tak co nebylo pod sítí, to sežrali ptáci.
jo kupte, ale něco jiného. Letos jsem v létě nemylosrdně zničil oba keře. Je to totálně naprd. Pravděpodobnost, že to dobře vykvete, opylí to čmeláci, narostou plody a nesežerou ptáci, tak to už je lepší sázet ve sportce. Míval jsem hrstičku bobulek každý rok, letos nic. Ty keře stárnou a měli by se nějak omlazovat, ale to není snadné. Radši si dejte rybíz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.