Nejste přihlášen/a.
Hezký den
nevíte někdo, proč začala hřadnout? Mám jí téměř rok a pořád byla hezká, čas od času ztratila spodní listy, ale ok. Poslední cca 3 neděle, ale takhle extrémně začala žloutnout. Občas hnojím. Nevím, asi je to blbost, ale mám pocit, že se to začalo dít, od doby, kdy jsem jí začala místo odstátou vodou z kohoutku zalívat dešťovou.
Díky za vaše rady.
B.
Není možné, že byla nádoba, do které dešťovou vodu chytáte, něčím znečištěná? Nebo třeba po nějakých řemeslnických opravách střechy mohlo něco napadat do okapů. Normální dešťová voda původcem chřadnutí rozhodně nebude.
Může to být přelití, změna světelných podmínek, znečištěná voda (první déšť po dlouhé době) nebo vůbec nic. Vyholování kmínku je úplně přirozené.
Přesaďte ji až na jaře. Světla bude ubývat, začne se topit, k tomu porušené kořeny. Jsem pro jaro.
Možná bude doopravdy přelitá, tato kytka potřebuje přece jen míň vody. Když říkáte, že ji zaléváte stále stejně, tak bych si to vysvětlila tím, že je konečně chladněji a vlhčeji, neodpaří se tolik vody a je prostě přemokřená.
Vyndejte ji z toho neprůhledného podkvětináče a nechte ji vyschnout. Pak zase začněte normálně zalévat - neměla by ale stát ve vodě déle jak půl dne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.