Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,určitě máte někdo zkušenost a můžete poradit. Mám foliák a chci koupit polykarbonátový skleník. Bude nevytápěný, ale přesto bych do něj ráda zasadila vinnou révu a chtěla bych zkusit ještě něco. Prosím,co pěstujete? Dík za radu.
Do skleníku vinnou révu zcela určitě ne. Vinná réva potřebuje slunce a vzduch. Polykarbonátový skleník pro ni rozhodně není vhodný. Navkonec bude napadená plísní. To byste asi musela mít polykarbonátovou halu, se specielním větráním a určenou k tomuto pestování vinné révy. A to asi na mysli nemáte. Ve skleníku můžete pěstovat hadovky, papriky a tak dál. je toho hodně. Třeba na jaře rychlit kedlubny. Teď je tma nemůžu jít fotit, ale když si zítra vzpomenu, vyfotím jak se mi ve foliáku daří pálivým papričkám. Mám krásnou úrodu.
Samozřejmě záleží na rozměrech toho skleníku. Napište, jak velký si představujete.
Lenkurar, tak takový rozměr je opravdu jenom na tu zeleninu. Vinnou révu určitě ne. Já mám stejně veliký foliák a když tam zasadím obyčejné okurky hadovky, tak to za chvíli zabere půl foliáku. Ani na rajačata to není, leda tak na dva keříčky, kdyby jste ho chtěla využít i na jinou zeleninu. Ono se to nezdá, ale když se rostliny rozrostou, tak zaberou hodně místa a nemůžete to mít vedle sebe nijak nacpané, musí mezi nima proudit vzduch, jinak Vám to napadnou plísně a máte po úrodě.
Vinná réva se ve skleníku pěstovat dá, jen si musíte vybrat vhodný druh a samozřejmě udržovat v rozumných mezích. Kamarádka to tak pěstovala celá léta a úspěšně.
Výběr rostlin do skleníku je veliký - já pěstuju např. rajčata i okurky, ale to je sezónní záležitost. A pozor - rostlinám se ve skleníku daří, ale škůdcům také!
Kdybych měla ještě jeden skleník, dám do něj kaktusy .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.