Nejste přihlášen/a.
Ahojte,
mám dotaz. Před měsícem jsem naložil asi 200kg hrušek. Minulý týden jsem cukroměrem měřil a zbytkový cukr byl 5%. Dnes jsem opět měřil a stále je cukernatost 5%. Zdá se, že kvašení se zastavilo. Co se teď s tím dá dělat? Nějaké rady?
Jurda
Tak tedy jsem se díval a kvas je zatím 3 týdny.
hrusky se musí hlídat ze dne na den mate místo kvasu ocet ,u nich se palí z hodina na hodinu 5 procent je uz co by dup,nesmí to byt kysele
Jak jsem uř několikrát konstatoval,kvašení je záležitost kvasinek.Těch je řada typů,divoké kvasinky se využívají nejčastěji.Ty ovšem, dokáží kvasit jen na nízkou úroveň alkoholu.do 8-9 %.Pokud hrušky jsou dostatečně zralé,cukernatost bývá až13 %.Po zastavení kvašení samozřejmě v kvasu zbude nevyužitých až 5 ˇ% ovocného cukru.Pomůže na začátku přidat kvasinky vinné,jejich odolnost je až 13 % alkoholu.Čekání na další dokvašení může znehodnotit vše.Pomnoží se zatím kvasinky octové a je po kvasu.
Vše se urychlí romělněním ovoce.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.