Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ocelová konstrukce natření

Od: tomi* odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer, potřeboval bych radu ve výběru vhodné syntetické barvy na ocelovou konstrukci (L 25x25x3 ) která je rezava (středně). Hledám barvu z dlouhotrvající vydrží jelikož konstrukce bude celoročně venku. Děkuji za návrhy.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, volil bych osvědčenou a trvanlivou barvu viz odkaz. Zdravím!

hammerite.cz/...

doplněno 11.09.18 08:28:

tomi - tato barva se zdá, že je drahá (protože je), ale ona to vrátí v té životnosti nátěru (je-li dobře natřeno). Tu délku trvanlivosti nátěru, o které píše @nonek, bych klidně zdvojnásobil - soused má touto barvou natřený litinový plot už fakt hodně dlouho a nátěr možná ztratil lesk, ale nepraská, neloupe se a drží.

hodnocení

2x

Doplním bena - postup ...(příprava podkladu, nátěr); z vlastní zkušenosti doporučuji tuto barvu, mám s ní dobré zkušenosti...celoročně vystavena slunci a povětrnostním podmínkám "vydrží"do dalšího nátěru cca 6let...na přímém slunci sice trochu "vybledne", ale podklad ochrání...

tomi*
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Vybral jsem tenhle typ snad to bude dobra volba: hammerite.cz/...

hodnocení

0x

Ano, může být...jinak zkušenosti z natírání...používám mohérový váleček, nejdřív natřu hrany, pak zbytek znovu s hranami, vždy do kříže..je třeba dodržet, aby vrstva barvy nebyla "tenká", doporučení: tloušťka suché vrstvy nátěru by měla být minimálně 100 µm, viz technický list

tomi*
hodnocení

Jedná se o konstrukci plechové garáže tam váleček asi nebude dobrá volba. Chtěl jsem zvolit stříkání, ale nakonec použiji osvědčený štětec.

Výrobce doporučuje štětec nebo váleček...a jak jste správně podotkl. ne stříkání...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]