Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem,
chceme pod zahradní zastřešenou pergolu použít zámkovou dlažbu, která nám zbyla. Jde o plochu ca. 2,5 x 5 metrů. Dnes jsme to konzultovali s člověkem, který se pokládkou zámkové dlažby zabývá a ten říká, že to chce minimálně 20 cm hrubýho štěrku, na to minimálně 10 cm jemnýho štěrku, pak teprve zámkovku.
Současná situace je taková, že podklad pod pergolou je místo, přes který se někollik desetiletí jezdilo autem, jde o totálně zhutněný kamínky s jílem, do tohoto povrchu lze stěží kopnout i krupáčem. S vypětím všech sil jsme odkopali ca. 12 cm do hloubky v naději, že na povrch šoupneme 5 - 6 cm kamenný "rýže" a na ní zámkovku položíme.
Podotýkám, že půjde o prostor, kam si ca. jednou měsíčně sedneme s případnou návštěvou na kafe a cigárko a rozhodně se nedočká žádnýho zatížení...
Co myslíte? Lze použít "naši metodu" nebo budeme nuceni zdechnout při hloubení dalších 30 cm?
Díky všem za tipy!
Jezevče, já jsem neviděl Váš podklad pod pergolu, takže reaguji jen na to, co jste uvedl.
Pokud je podklad hutný, použil bych žábu na zhutnění podkladu. Pak zhutnit ještě jednou. Dorovnat nerovnosti štěrkem 4-8 do roviny, v minimální výšce 2cm. Pak dlažbu a hotovo. Vždyť největší zatížení bude jen osazenstvo u krbu, a to ještě pod střechou.
Někteří uvádějí doporučenou skladbu pro nákladní vozy nad 40 tun.
Děkuju moc, mě tu zbyla hromada štěrkový rýže, vloni jsme dlaždili větší plochu na druhý straně baráku, ale tam se to samozřejmě kopalo do hloubky, páč se tam i zajíždí autem a hodně se přes to chodí... Tak mi šlo o to, jestli musím stejný procedury podstoupit i na ploše, kde bude největší zátěží zahradní křesílko...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.