Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak správně zalévat rostliny v soudku?

Od: maruska* odpovědí: 3 změna:

Dostala jsem od známé soudek na osázení květinami.Jak vyřešit zalévání?Poradí mi někdo? Děkuji M

Jak správně zalévat rostliny v soudku?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Myslím, že jsem někde na obrázku viděla, prostředkem vedla děrovaná dutá tyč /trubka/ a nahoře se zalévalo do té trubky.

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Je to jednoduché. Ze začátku, než budou rostliny dobře prokořenělé a narostlé do větších velikostí, zalévejte do otvorů k rostlinám. Ale pozor na přelévání, aby vám vše neshnilo. Jakmile se soudek zaplní kořeny od rozrostlé vegetace, zalévejte podle omaku (zapíchněte prst do zeminy) na několika místech. Při tomto pěstování hrozí spíš zkysnutí zeminy a hniloba, než sucho. Ida

hodnocení

0x

Já bych ještě do dna navrtala několik děr. Raději více než méně. Aby spodním rostlinám nehnily kořeny při přelití. ;) Nahoru bych dala rostliny, které zas až tak vodu nemusí. Třeba bylinky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]