Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kmen yuky bez listů

Od: davidz* odpovědí: 5 změna:
Ahoj, prosím o radu, uvadly mi 3 jediné růžice listů na metr vysokém kmeni tuky. Je stále tvrdý, bez známky hliloby, či jiné neduhy. Co dělat aby obrazil? Odříznout kus? Děkuji za reakce.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

5x

Já bych se spíš ptala, jak to, že zhynuly. Hodně nebo málo vody? Jestli vůbec je ten kmen "funkční?" Většinou se rozpěstovávají ty vrcholové růžice, co se odříznou z toho vysokého holého kmenu. Já to tak udělala uprostřed léta. Květináč s těma tyčema jsem nechala venku pod stromem a světe div se, objevily se dole na úpatí těch dvou uťatých kmenů nové výhonky budoucích rostlin.

hodnocení

0x

Kmen seřízněte a buď obrazí nebo ne. Dle vašeho popisu už nemáte co zkazit.

doplněno 09.09.18 21:55:

Nechte dvacet cm v květníku, zbytek nakrájejte taky po 20 cm. Část stonkových řízků dejte rovnou do země, část zkuste zakořenit ve vodě. Neobraťte, pamatujte, že co bylo nahoře musí být opět nahoře. Může to docele dlouho trvat než začnou něco dělat.

hodnocení

0x

A to, co seříznete, dejte do sklenice s vodou. Nejslíše pustí kořeny a vy budete ít novou rostlinu.

davidz*
hodnocení

Našel jsem tu chudinku u popelnice, prospívala mi, ale wafky a já přelitím jsem jí zabil menší sestru, přestěhoval jsem se a přelitím a průvanu, horku,... jsem předcházel.. Jde mi o to jestli to mám nasekat na kusy( jak dlouhé?) nebo zkusit jiné možnosti. Díky za předchozí i budoucí reakce.

Píšete, že celá má cca 1 metr? Já bych ji seřízla v půlce, tedy půl metru v květináči a půl do vody. ;) Jinak jen odhadem, kusy cca 50 cm. 20 do vody a 30cm nad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]