Nejste přihlášen/a.
Na zahradě mi narostly za dva dny tyhle houby, ale protože nesbírám tak neznám, myslím si,že by to mohl být žampion-našel jsem pečárka ovčí,ale nemá ten prstenec,pečárka zápašná by měla žloutnout,což také nedělá, tak si nejsem jistý.
Nemáte vědomost, jestli když si udělám smaženici, jestli to nebude moje poslední papání?
Tenhle vypadá, že je jedlý. Měl by vonět žampionově.a na lomu se neměnit.
Existuje jeden jediný žampion, který je jedovatý - Žampion zápašný. Když se do něj škrábne, čerstvá ranka se zbarví žlutě. Záhy pak ta žlutá zešedne. A tenhle Žampion zápašný ani nevoní žampionově, někdy je až cítit, jako nějaké ředidlo.
Žampión jak vyšitý. Podle tvého popisu se nejedná o zápašný a ostatní jsou jedlé. Takže si tu smaženici klidně udělej.
Myslel jsem si to, ale jistý jsem si nebyl.Díky za ujištění, no jak spapám, tak dám vědět,jestli vše OK .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.