Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Magnolie - plíseň?

Od: alexandra* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mohli byste mi prosím poradit s napadením asi 20 ti leté magnolie? Objevily se bělavé povlaky na listech i jakási ožrání listů.. Budu moc ráda, dokázali-li byste mi poradit, co s tím.

Děkuji Alexandra

Magnolie - plíseň?
Magnolie - plíseň? #2
Magnolie - plíseň? #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Řekl bych, že tam máte padlí. Postřik povolený přímo na magnolii není, tak připojuji postřiky na padlí na růžích, měli by být snad také použitelné. agromanual.cz/...

doplněno 06.09.18 21:54:

Ortiva je na padlí výborná. Ale. Ale jsou rostliny, na které působí dost agresivním způsobem a ty minimálně shodí všechny listy.

liska5
hodnocení

2x

Něco podobného máme na azalkách. Doporučili mi postřik fungicidem Ortiva od AgroBio Opava.

floro*
hodnocení

2x
Ano padli. Spadlo par prehanek a zase je teplo (a dusno). Ovsem! Je konec sezony, zacina podzim. Letos i podzim zacina driv. Listy uz ztraci obranyschopnost i svuj vyznam. Zbytecne cpat chemii a provadet postrik. Jen likvidujte prubezne padane listi.

alexandra*
hodnocení

Moc Vám všem děkuji za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]