Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máte zkušenosti s pěstováním josty?

Od: maky® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, zasadili jsme před týdnem dvě josty kontajnerové keřové. Je to osluněné místo po celý den. Čím hnojíte a kdy? Kolik zálivky, když delší dobu neprší? Děkuji za rady. :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Pěstování stejné jako rybíz, žádná věda.

doplněno 03.09.18 12:43:

Dobře, když nebude pršet, zalívejte než se to pořádně chytne, pak už můžete jen při velkém suchu, na jaře tomu hoďte hrst Cereritu.

hodnocení

Díky, rybíz ale žádný nemáme.:(

hodnocení

Tak jo, díky. ;)

an*
hodnocení

4x

Josta je kříženec černého rybízu a angreštu. Proto nepotřebuje vůbec nic. Mám ji na zahradě, vůbec se o ni nestarám a plodí bohatě. Celerit a trocha vody když je sucho jí prospěje, ale přežije i bez té péče.

hodnocení

Myslíte, že již přístí rok mohu očekávat plody?

plodí na dvouletém dřevě takže větve které letos zdřevnatí by příští rok měly už kvést. Pokud byste na jaře keř tvarovali. Stačí strčit pruty do země a tak 50% sazenic se vám chytí. Tři očka do země , dvě nahoře a udržovat vlhko.

hodnocení

2x

Maky, také ji mám a vůbec se o ni nestarám a plodí pokaždé. I letos, ale bylo plodů trochu méně, protože já jsem na ni zapomněla a nezalévala. Ale letos bylo mimořádné sucho. Ani ničím nehnojím, ale na škodu to určitě nebude. Je moc dobrá. Některým lidem nechutná čerstvá, ale mně ano, mám takovou hodně nasládlou. Já ji dostala jako malý odkopek od sousedky a vzpomínám si, že začala plodit hodně brzo. Za jednu sezonu hodně vyrostla.

hodnocení

suzymon, totiž mne zmátlo, že dcera je zasadila vloni, letos má keře jako blázen a plody skoro žádné. Mají nově založenou "zelenou střechu", takže jsou tam hodně výživné podmínky, možná právě až moc a proto se to žene do větví. To jsou jen moje laické úvahy.

Letos to mohlo zavinit to sucho. Plody mohly předčasně opadat. Ale je fakt, že roste hodně rychle. I já byla překvapená. Tak ji raději nehnojte. Já teda nehnojila nikdy ničím. Ale třeba někde se musí, to nevím. Mluvím pouze z vlastní zkušenosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]