Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za odrůdu jablka?

Od: vitruzicka odpovědí: 6 změna:
6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Mám podobnou jabloň,zřejmě některá z Renet.(Coxova)

JABRAKA

bekycek*
hodnocení

0x

Taky máme na zahradě už dlouho stromek který nám koupila tchyně od svého známého sadaře, ale bohužel zapomněla název jablka, tak jsem obcházela známé s jablkem a vyptávala se co by to mohlo být za odrůdu. Několik se jich shodlo na odrůdě Rubín a protože naše jablka vypadají jako ta na obrázku zapojuji se do diskuze. Strom narostl do velkých rozměrů, jablka rostou v trsech i na slabých větvích. Sklízeli jsme včera, letos je všechno dříve zralé. Přivítám i jiné názory o jakou odrůdu se jedná.

athenaise*
hodnocení

0x

Gráfštýnské se hodně podobá...ale je třeba znát i chuť a zralost a vevnitř jak to vypadá a pod.

hodnocení

0x

Také by to mohl být Topaz. V každém případě je to krásné jablíčko. Zrovna se letos chystám přikoupit ovocné stromky a sama hledám nějakou dobrou odrůdu. Dnes jsem na trhu koupila jablíčka, 18 korun kilo. Vzala jsem jenom 2 kila a teď lituji. Tak dobrá a šťavnatá jablka jsem už dlouho neochutnala. Ale ta babka to neměla ani pojmenované. prostě je měla v bedýnce. Posílám foto jablíček, neví někdo jak se jmenuje? Je křehké a velmi šťavnaté. Chutí připomíná Jonagold.

Co je to za odrůdu jablka? #2
vilik*
Tak se jí zkuste příště zeptat. Já bych tipnul, ale opravdu jen tipnul, protože obrázky nestačí, že se může jednat o rubín nebo rubinolu.
Ty už mám obě spolehlivě k jídlu, ostatní ještě chvilku budou potřebovat, nebo neodpovídají vzhledem.
Pokud by ale šlo o jinou odrůdu, tak zrovna tyto plus ještě bohemia, mutace rubínu, patří u nás k těm nejlepším. Jen se musíte naučit trochu odlišný řez, mají trochu specifické požadavky.

Viliku, děkuji za odpověď. Té babky se už nezeptám, byly jsme s kamarádkou autem v jiném městě a hned tak tam nepojedeme. Včera jsem snědla těch jablíček kilo na posezení. Strašně lituji, že jsem si je nekoupila všechny co tam měla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]