Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lojovité brambory ze 70.let.Kde sehnat?

Od: brambor* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,kdo by prodal pár lojovitých brambor na sázení?Odrůda asi ze 70,80 let.Nebo kde se dají sehnat?Ty dnešní brambory je děs a hrůza.Po uvaření to vůbec nedrží pohromadě ani odrůdy A na saláty.Ne jako ty kvalitní lojovité brambory které byly před lety.Pamatuji se na ně v 70. letech na obědech ve školní družině.To byla jiná kvalita.Nechápu důvod,proč se to tak po letech změnilo.Dneska ty odrůdy jsou jako mouka slepená vodou

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dnes jsou na trhu desítky odrůd brambor. "Odrůda ze 70,80 let" se bude blbě shánět, když nevíte název. Nejvíce lojovaté jsou varný typ A, ještě se dají dobře udělat varný typ B. Dnešní odrůdy jsou celkem kvalitní, já mám oblíbenou odrůdu Laura, je to sice B, ale lojovaté jsou dost. Vše je o pěstování a hlavně hnojení. I z A se dokáže na zahradě udělat kaše.

liska5
hodnocení

1x

Tenkrát jsme pěstovali na salát odrůdu Keřkovský rohlíček.

liska5

Na internetu jsem si teď ověřila, že se dál pěstují a že se dají sehnat.

brambor*
hodnocení

at je to jakákoliv dnešní odrůda,tak s těma lojovitýma ze 70. let nemají nic společného.Ty dnešní žádné nestojí za nic.Sotva to drží pohromadě i varný typ A /na saláty/.

Keřkovský rohlíček je spíš legenda než dobrý brambor. Jestli se vám rozpadají brambory ze zahrádky, tak to není odrůdou, ale rukama.

brambor*
hodnocení

pckop,až na to,že se bavíme celou dobu o bramborech 70. let kupované tehdy *zed*v obchodě!

A sháníte je na sázení, tj. na zahradu.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, a což si v tomto smyslu podat inzerát např. do nějakého časopisu pro zahrádkáře? Zdravím!

doplněno 28.08.18 17:14:

brambor - můžete se obrátit přímo na odborníky v oboru, zeptat se (bez emocí) a případně si tam doporučenou odrůdu koupit.

vubhb.cz/...

hodnocení

0x

Zkuste se možná zeptat v nějaké jídelně. Pokud někde narazím na takové brambory, je to v jídelnách. Z obchodů (doma) se mi taky všechny rozpadají na podivnou moukosměs.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]